Patronii staţiei GPL din Crevedia reținuți de Parchetul General

Data:

Patronii staţiei GPL din Crevedia au fost aduși la Parchetul General pentru audieri. Ionuţ Doldurea, patronul firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-a produs explozia în urma căreia au decedat cinci oameni, și asociatul său, Cosmin Stîngă, au fost aduși sub escortă marţi seară la sediul Parchetului General.


UPDATE: Patronii stației GPL din Crevedia au fost reținuți pentru 24 de ore.

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și reținerea a doi inculpați, administratori ai unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal).

Totodată, în cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială cu sediul social în municipiul Caracal, județul Olt, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin. 1 și 2 Cod penal”, anunță un comunicat al Parchetului General.

Citește și: Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas de la Crevedia, reținuți de procurori


Patronii staţiei GPL din Crevedia au fost audiați la Parchetul General, la zece zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, în urma cărora cinci oameni au murit, iar alte 56 de persoane au fost rănite. Ionuț Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea.

Exploziile de la Crevedia au avut loc la un depozit GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. Stația GPL fusese închisă, după ce și-a pierdut licența, pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Totuși, în curtea depozitului erau parcate mai multe cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat.

Citește și: VIDEO Șoferul băut și drogat care a ucis o femeie este pensionar special, șef al Biroului de Combatere a Criminalității Organizate București

De aceea au avut loc explozii de așa mare amploare.

Mai mult, depozitul, care nu ar fi trebuit să mai funcționeze, se afla într-o zonă locuită. De altfel, incendiul s-a extins la casele din zonă, cel puțin 7 proprietăți fiind distruse.

Acționarii firmei care deține stația GPL sunt Ionuț Daniel Doldurea (51%) și Cosmin Ionuț Stângă (49%).

Ionuț Daniel Doldurea este fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea. Cifra de afaceri a firmei Flagas SRL în anul 2022 a fost de 595 de milioane de lei.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related