Isteria azilelor duce la proteste – „Autorizația nu ajută să șteargă la fund bătrânii”

Data:

„Autorizația nu ajută să șteargă la fund bătrânii”, spune una dintre rudele unui bătrân cazat la Casa de Odihnă Sfânta Parascheva din Botoșani, închisă de o instituție și redeschisă de instanță câteva zile mai târziu.

Oamenii au mers joi în faţa centrului pentru a-şi spune oful şi pentru a arăta că statul nu face decât să îşi dea cu stângul în dreptul. Aceştia spun că în urma controalelor au fost descoperite nereguli minore, precum borcane de zacuscă neetichetate, însă nimeni nu poate oferi şi soluţii concrete la problemele reale. Rudele care au mers în faţa casei de odihnă spun că ştiu foarte bine siuaţia casei în care îşi au fraţi, surori sau soţi, unii cu probleme grave, alţii doar bătrâni sau bolnavi. Aceştia spun, însă, că nu au alte opţiuni, iar statul nu îi ajută. 

Citește și IAȘI Birocraţie „hrănită” cu bani de la gura copiilor

Asociaţia administrată de medicul Daniela Babei a fost prinsă pe picior greşit de către organele de control, iar DSP a propus închiderea imediată a centrului. Asta pentru că ascoiaţia adminstrată de medic a modificat codul de activitate al centrului, din cămin de bătrâni, în centru de cazare. Prin această modificare se spera evitarea unor controale suplimentare de la autorităţile statului.

Când au mers în control, cei de la poliţie şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au găsit 33 de bolnavi, deşi centrul era autorizat pentru 18. Reprezentanţii unităţii de cazare spun, însă, că în momentul depunerii cererii de acreditare ar fi fost comisă o greşeală de redactare şi în loc de 28 au tastat 18. Chiar şi aşa, reprezentanţii asociaţiei au cotestat în instanţă decizia de închidere, iar pentru moment judecătorii au decis ca centrul să rămână deschis.

Nu există locuri în altă parte pentru oamenii din centrul închis

De altfel, chiar şi autorităţile recunosc că, şi dacă ar vrea, cu greu ar putea închide un centru. Asta pentru că nu ar avea unde să ducă bătrânii. Concret, centrul vizat în prezent pentru a fi închis avea 33 de bonalvi, iar autorităţile cu greu ar fi putut găsi 20 de locuri, şi acelea împrăştiate în mai multe locaţii, titrează Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe Iași-Voinești | Reporter de Iași

Drama trăită de familiile din blocul ilegal de pe...

4 primari din Olt candidează singuri. Nimeni nu a vrut să li se opună | Reporter24

4 primari din Olt candidează singuri. Candidații la funcția...

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...