Italia devine o destinație tot mai scumpă, din cauza taxelor noi

Data:

Italia devine o destinație turistică tot mai scumpă. De la 1 octombrie taxa de ședere – care se plătește obligatoriu în toate structurile de cazare din Peninsulă – se majorează. Și nu cu puțin. La un hotel de 5 stele la Roma un oaspete va plăti, începând de duminică, 10 euro pe noapte pentru această taxă.

Fost secretar de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, la rândul său antreprenor în Italia, Ovidiu Burdușa transmite că Italia tinde să devină o destinație turistică tot mai scumpă, din cauza taxelor impuse.

„Dacă este vorba de o familie cu doi copii, aceștia vor fi nevoiți să plătească 40 de euro pe zi…. la 5 zile de vacanță – înseamnă pe loc 200 de euro numai aceasta taxă de ședere.

În plus pe lângă costul camerei. Prețurile vor fi totuși mai mici in cazul caselor de vacanță, a pensiunilor, a unităților de cazare până la 3 camere, unde taxa zilnică este de 6 euro.

În schimb în cazul Boutique-Hotelurilor de primă categorie, taxa crește de la 3,50 euro la 7 euro pe zi”, precizează Burdușa.

Majorările se vor aplica și structurilor de cazare care fac parte din circuitul religios și care sunt gestionate de Vatican, tariful fiind de 6 euro pe noapte.

Citește și VIDEO Un român și cățelul lui au câștigat America’s Got Talent și un milion de dolari

Cum s-a ajuns la această situație?

La jumătatea lunii iulie, Primăria Romei prin Hotărârea nr. 255 a decis majorarea taxei de ședere pentru turiștii care dorm în unitățile de cazare de pe raza capitalei. Astfel ratele contribuției de cazare la hoteluri a crescut de la 25 la 66%, iar la unitățile de cazare extra-hoteliere, cum ar Boutique hotelurile, cu 100%.

„Odată cu această creștere Roma redevine orașul cu cea mai mare cotă a taxei turistice din Italia. Care sunt riscurile? Dacă Roma devine atât de scumpă, turiștii se vor caza în orașelele din imprejurimi.

Dacă și acestea vor avea prețuri ridicate la cazare, atunci nu este exclus ca în loc de Italia, turiștii să se îndrepte spre alte țări ca Portugalia, Franța, Spania, unde nu există taxe așa mari. Nu întâmplător organizația Federalberghi Roma își exprimă o opoziție fermă împotriva acestei majorări definită ca „o atitudine fără sens”, a mai precizat fostul secretar de stat în Diaspora.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concediu de coșmar pentru 100 de pasageri blocați pe aeroportul Henry Coandă

Aproape 100 de români sunt blocați pe aeroportul Henry...

Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie și este încă în 2016 | Aktual24

Țara cu propriul calendar: sărbătorește Anul Nou în septembrie...

Via Transilvanica a împlinit 6 ani | Banatul Azi

Via Transilvanica a împlinit 6 ani. Traseul, cunoscut drept...

O țară europeană a decis să limiteze oficial afluxul de turiști | Aktual24

O țară europeană a decis să limiteze oficial afluxul...