Topul preferințelor pentru Revelion 2023: Bucovina, Maramureș și Valea Prahovei

Data:

Topul preferințelor pentru Revelion 2023 este dominat de Maramureș, votat de 23,8% dintre respondenți, urmat foarte aproape de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) și Ținutul Secuiesc (6%), arată un studiu facut de platforma Travelminit si citat de Mediafax.

Platforma Travelminit.ro a realizat un sondaj de opinie pentru a afla situația actuală cu privire la intențiile de călătorie ale românilor pentru ultimele zile din 2023, precum și la preferințele lor pentru ultima noapte din an.

De Revelion, 48.8% dintre respondenți spun că vor petrece alături de familie, 22% dintre ei vor sta cu prietenii, 26.4% cu partenerul/a, în timp ce 2.8% spun că doresc să rămână singuri de revelion.

Atunci când vine vorba despre alegerea destinației, românii înclină spre câteva regiuni alese în mod frecvent pentru vacanța de iarnă, zone recunoscute pentru peisajele spectaculoase și tradițiile frumoase, care încă se păstrează de zeci de ani.

În topul lor sunt Maramureșul (votat de 23,8% dintre respondenți), urmat foarte strâns de Bucovina (23,4%), Transilvania (15,8%), Valea Prahovei (11,2%) și Ținutul Secuiesc (6%). Restul procentelor este distribuit aproape în mod egal între restul zonelor din țară.

Citește și UE vrea să obţină din partea Washingtonului o eliminare a tarifelor vamale introduse de Trump

În ceea ce privește unitățile de cazare pentru revelion, opțiunile celor chestionați merg spre pensiune (42,9%), semn că acest tip de cazare continuă să fie preferat pentru vacanța de revelion, mai ales că oferă intimitate și poate acomoda și grupuri mari de turiști, hotel (28%), cabană (25,2%). În procente mai mici, voturile merg și către apartamente și alte tipuri de unități.

La capitolul planuri pentru revelion, se pare că cei mai mulți români vor să iasă din casă și să se bucure de o ultimă vacanță pe 2023: 35.4% spun că vor petrece acasă la ei sau la un prieten drag, 20.8% doresc o petrecere la cabană, 14.4% caută o vacanță all-inclusive la o unitate de cazare din țară, 12.4% preferă o cină festivă la un restaurant, iar 9% dintre respondenți vor relaxare la băi. În procente mai mici, aceștia vor pleca într-un city break în străinătate.

Nu în ultimul rând, românii sunt cunoscuți pentru cheful lor de distracție, iar finalul lui 2023 este cea mai bună ocazie pentru o sărbătoare de pomină. Pentru o bună parte dintre respondenți, revelionul rămâne o petrecere de o noapte (34,7%), dar sunt și români care sărbătoresc revelionul timp de două nopți (26,1%). Există, însă, și un procent mare de români (39.2%) pentru care petrecerea de revelion ține trei zile și trei nopți sau poate chiar mai mult de trei nopți, o dovadă în plus a faptului că aceștia profită din plin de orice ocazie pentru a se distra pe cinste. Mai multe, în RFI Romania.

Sursa foto – Wildventure

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tenerife pentru bugete mici și planuri mari

Tenerife pentru bugete mici. Insula situată în arhipelagul Canarelor...

Unde petrec românii Paștele | Funky Travel

Unde petrec românii Paștele? În 2024, 1 Mai și...

Cum a reușit Turcia să atragă 50 de milioane de turiști într-un an

Cum a reușit Turcia să atragă unu număr impresionant...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...