Judecătoarea care a condamnat mari corupți se întoarce în instanță

Data:

Judecătoarea care a condamnat mari corupți se întoarce în magistratură. Daniela Panioglu a câștigat la instanța supremă dreptul de a profesa, după ce Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a votat, în majoritate, suspendarea din funcție și excluderea ei din magistratură.

Este deja la al cincilea dosar deschis de Inspecția Judiciară

Astfel, Panioglu va fi reîncadrată pe perioada celui de-al cincilea proces deschis în baza unui raport al Inspecției Judiciare și în urma căruia judecătorii din Consiliu au propus suspendarea din funcție și excluderea ei din magistratură.

„Admite contestaţia formulată de contestatoarea Panioglu Daniela împotriva hotărârii nr. 428 din 12 martie 2024 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători, pe care o desfiinţează”, se arată în decizia unui complet de 5 judecători de la ÎCCJ.

În paralel, continuă procesul la instanța supremă privind excluderea a cincea oară din magistratură a lui Panioglu, decizie luată de Secția pentru Judecători a Consiliului.

Citește și: „Actualul CSM este mai abuziv decât fostul CSM”. Danileț, după excluderea a cincea oară a judecătoarei Daniela Panioglu

Judecătoarea care a condamnat mari corupți, 4 procese câștigate

La începutul lui martie, Daniela Panioglu a fost exclusă a cincea oară din magistratură de majoritatea judecătorilor din CSM. Anterior, de patru ori, Panioglu a câștigat procesele cu judecătorii din CSM la instanța supremă și s-a reîntors în instanță.

„Eu nu văd nici o diferență față de comunism. Fără exagerare ori metaforă, ne-am întors în urmă cu cel puțin 40 de ani. Un lagăr comunist, în care se comit abuzuri și se suferă pe nedrept, cu singura diferență că, acum, porțile sunt deschise și poți să pleci.

Inspecția judiciară și Consiliul Superior al Magistraturii comit abuzuri de neimaginat pentru aceste timpuri, în care, formal, suntem un stat european, cu presă care se declară independentă, dar care a tăcut în fața atrocităților din justiție, cel puțin din ultimii 3 ani.

Am mai fost exclusă o dată, a 4-a oară, în raport cu aceeași situație de fapt, dar, cum soluția instanței supreme a fost de a respinge, ca neîntemeiată, acțiunea disciplinară, au mai încercat o dată. Și vor continua la nesfârșit așa, pentru că nimeni nu-i oprește.

Sper că această prigoană a judecătorilor onești, despre care se vorbește prea puțin în public, se va sfârși în curând.

Citește și: Cine a dorit sancționarea judecătoarelor Panioglu și Guluțanu

Însă, este nevoie de o reformă radicală a justiției, prin legi bune și magistrați de bună-credință și competenți profesional, puterile discreționare ale inspecției judiciare, ale Consiliului Superior al Magistraturii și ale președinților de instanțe să fie reduse dramatic, iar procurorii să aibă posibilitatea de a-și desfășura activitatea în mod independent. În acest moment, justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”, declara atunci Panioglu pentru PRESShub.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Cine a votat pentru excludere

La momentul respectiv, decizia de sancționare a lui Panioglu a fost luată de Denisa Stănișor, președintele CSM, Claudiu Drăgușin, Alin Ene, Narcis Erculescu, Daniel Grădinaru, Liviu Odagiu, Elena Raluca Costache și Mihaela Laura Radu.

Panioglu a făcut parte din completurile de judecată care au condamnat mari corupți precum Sorin Oprescu, Nelu Iordache sau Lucian Duță. Panioglu nu au fost reîncadrată la Secția a II-a Penală a Curții de Apel București, acolo unde a activat până să fie exclusă abuziv din magistratură de către majoritatea judecătorilor din CSM. Ea, alături de colega de complet Nadia Guluțanu au fost reîncadrate la secțiile civile ale CAB.

Judecătoarea Panioglu a făcut parte și din completul care l-a condamnat pe fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, la 11 ani și 8 luni de închisoare. Ea l-a condamnat și pe omul de afaceri Nelu Iordache la 11 ani și 9 luni de detenție.

Judecătoarea Panioglu avea în analiză când a fost exclusă din magistratură și dosarul „Fraudă la BRD” în care sunt inculpați frații Creștin, acționari ai Scandia Sibiu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Așa arată joaca de-a justiția. Cum este posibil ca justițiari integri să fie terfeliți de o justiție aservită condusă de o persoană cel puțin dubioasă, tova Savonea & Co.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Onea se întoarce la DNA

Instanța supremă a anulat ordinul fostului procuror șef al...

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui său | G4 Media

S-a clasat dosarul judecătorului Bogdan Mateescu și al tatălui...

Cum arată vila unde fac arest fiii „vrăjitoarei” Sidonia, criminalii de la Padina

Acest imobil din Sectorul 5 este locul unde frații...