„Actualul CSM este mai abuziv decât fostul CSM”. Danileț, după excluderea a cincea oară a judecătoarei Daniela Panioglu

Data:

„Actualul CSM este mai abuziv decât fostul CSM”, a constatat fostul judecător Cristi Danileț, referindu-se la faptul că Daniela Panioglu a fost exclusă de la Curtea de Apel București pentru a cincea oară într-un an.

Cristi Danileț a arătat că actualul Consiliu Superior al Magistraturii (CSM) îi anchetează și sancționează pe magistrați pentru soluțiile pe care le dau și că instituția este mai abuzivă decât pe vremea regimului Liviu Dragnea,

„Fostul CSM a anchetat și sancționat magistrații din 10 județe care au condus sau participat la protestele împotriva reformelor anti-justiție promovate de condamnatul Dragnea și instrumentul său ministerial, Tudorel Toader.

Pentru a nu părea o răzbunare politică, a pus «poliția justiției» numită Inspecția Judiciară să îi vâneze pe protestatari pentru conduită neconformă: le-au căutat și imputat postări pe FB, interviuri în presă, articole publicate în cărți.

Pentru a direcționa dosarele la anumiți inspectori, au manipulat sistemul de împărțire aleatorie și au ales pe sprânceană pe inspectorii executanți.

Ca să îi impiedice pe magistrații sancționați să conteste soluțiile in timp scurt, CSM a apelat la o șmecherie judiciară: au comunicat motivările acestor soluții la mai mult de 6 luni sau chiar un an, deși legea spunea «în mod obligatoriu in maxim. 20 de zile».

Toți magistrații vânați au câștigat, în cele din urmă, la curtea supremă”, a transmis Danileț, într-o postare pe contul său de Facebook.

„Actualul CSM este mai abuziv decât fostul CSM”

Fostul magistrat susține că, pentru a nu mai fi posibile astfel de abuzuri, Parlamentul a eliminat acea abatere disciplinară din lege.

„Azi, poți critica pe oricine, sau tăia gardul unde vrei tu, sau veni în pantaloni scurți la birou, că CSM nu mai are voie să te sancționeze pentru conduita neconformă. Evident, niciun inspector de caz și niciun membru abuzator al fostului CSM bună răspuns pentru cariere nenorocite și reputații distruse ale celor vânați”.

Citește și: Judecătoarea Daniela Panioglu, după ce a fost exclusă a 5-a oară din magistratură: „Justiția nu mai este o putere, ci o vulnerabilitate națională”

Danileț afirmă că noul CSM acționează mai perfid: „Anchetează și sancționează magistrații pentru soluțiile date, ceea ce este inadmisibil”. El se raportează la judecătoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel București care a fost pentru a cincea oară exclusă din magistratură, într-un an.

„Ea a câștigat de patru ori până acum la curtea supremă, deci de tot atâtea ori inspectorii din fiecare caz și actualii membri ai CSM care au votat împotriva ei (8 din 9) au abuzat de funcție. Până să câștige procesele, ea a fost suspendată din funcție.

S-a întors înapoi la Curtea de Apel București, dar a găsit postul ei din secția penală ocupat de altcineva, promovat intre timp la acea secție. A fost trecută pe o altă secție – noi spunem, atunci când ești mutat abuziv de șefi pe un post unde nu ai pregătire, că ești trimis să faci «prostituție intelectuală». Unii nu suportă umilința aceasta.

Acum, judecătoarea e abuzată din nou de CSM: aceiași 8 membri care au încălcat legea de patru ori in cazul ei au votat pentru o nouă excluderea a sa.

Și vinovată de ar fi, niciun complet cu mintea în cap nu ar vota din prima cea mai drastică dintre cele 6 sancțiuni legale posibile, având in vedere că trecutul ei e «curat» din moment ce sancțiunile anterioare au fost șterse.

Când tai gardul, esti exclus din profesie. Cand critici masurile unui procuror, esti exclus din profesie. Dar cand incalci de patru ori legea, suspenzi din funcție un judecător nevinovat, îi iei postul, il muți in alta sectie, îi iei dosarele, apoi iar îl dai afară pe nedrept, oare ce sancțiune meriți??”, a spus fostul judecător.

Citește și: Decizia arbitrară de desființare a unui complet, suspendată în instanță. Premieră în justiție
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție

Judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu rămâne în funcție....

Soția procurorului general, detașată încă 3 ani la CSM

Soția procurorului general va continua să fie detașată la...