Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud continuă protestele. Cum motivează magistrații

Data:

Judecătorii Tribunalului Bistrița-Năsăud continuă protestele. Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud a hotărât luni, cu 15 voturi ”pentru” și două ”împotrivă”, să continue protestele declanșate anul trecut când magistrații au hotărât să judece numai cauzele urgente.

”Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud s-a întrunit în şedinţă în data de 08 ianuarie 2024, ora 14.00 şi a luat în dezbatere pe ordinea de zi Analiza continuării, modificării, încetării formei de protest adoptate prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023” se arată într-un comunicat al judecătorilor.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

„Analizându-se punctele solicitate prin scrisoarea preşedinţilor curţilor de apel faţă de proiectul de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea şi completarea unor acte normative precum şi pentru prorogarea unor termene, pus în dezbatere publică pe data de 13 decembrie 2023 pe site-ul Guvernului României, s-a constatat faptul că, în continuare, în parte, subzistă încălcarea autorităţii de lucru judecat.

Astfel, având în vedere aceste aspecte, a fost supusă la vot încetarea sau continuarea protestului adoptat prin Hotărârea Adunării generale a judecătorilor din cadrul Tribunalului Bistriţa-Năsăud nr. 5 din data de 14 decembrie 2023.

Propunerea privind continuarea protestului a primit votul majoritar al membrilor adunării generale, respectiv 15 voturi, iar pentru încetarea protestului s-au exprimat 2 voturi.

Continuarea, în Saptamana.online

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează | Monitorul de Botoșani

Vopsiți ouă de Paște? Protecţia Consumatorilor avertizează asupra faptului...

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca rector | Revista22

Plagiatoarea Ramona Lile taie panglici în ultima zi ca...

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli de circulație| Ziarul de Iași

Șeful Poliției Rutiere Iași încalcă mai multe reguli zilnic,...