Zboruri Oradea – Varşovia, licitaţie internațională lansată de CJ Bihor

Data:

Zboruri Oradea – Varşovia, licitaţie internațională lansată de CJ Bihor, la o lună după ce consilierii județeni au adoptat o hotărâre prin care de la Aeroportul din Oradea va fi deschisă o nouă rută spre capitala Poloniei.

Anunțul privind lansarea licitației a fost făcut miercuri de Consiliul Județean Bihor, care amintește că aeroportul din capitala Poloniei „este cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături cu câteva zeci de alte destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia”.

În baza unei Hotărâri a CJ Bihor adoptate în 6 decembrie 2023, procedura prevede „impunerea unei obligații de serviciu public în ceea ce privește cursele aeriene regulate între aeroporturile din Oradea (OMR) și Varșovia (WAW) pentru o perioadă de 4 ani”.

Companiilor interesate să participe la licitație le-au fost stabilite ca standarde minime: obligația ca aeronava utilizată pentru operarea zborurilor să aibă cel puțin 75 de locuri și programul de zbor săptămânal să includă cel puțin 4 zboruri de la Oradea la Varșovia și retur.

Citește și: Ar trebui elevii să intre pe la profesori? O dezbatere despre integrare

Zboruri Oradea – Varşovia

Potrivit CJ Bihor, prețurile biletelor vor fi stabilite de ofertant, iar operarea rutei va fi compensată financiar de administrația județeană după un model de calcul stabilit în caietul de sarcini.

„Compensația se va plăti trimestrial și va acoperi doar cheltuielile de operare efectivă a serviciilor aeriene și cheltuielile aferente operațiunilor” pe cele două aeroporturi, precizează administrația județului, adăugând că, în cazul în care zborurile vor fi operate în regim profitabil, cofinanțarea din bani publici „va fi redusă”.

Citește și: Noua casă a primarului din Sinaia, între lipsa avizelor și acuzații de șicanare

Ofertele firmelor interesate de licitație trebuie depuse în termen de 61 zile de la publicarea anunțului în Jurnalul de Operațiuni al UE, din 8 ianuarie, documentele privind procedura de licitație fiind disponibile în limbile română și engleză pe site-ul CJ Bihor.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related