Dosarul Revelionul: Carla’s Dreams, angajați să cânte la Iași, cu o lună înainte de a se ține licitația

Data:

Dosarul Revelionul: Procurorii anticorupție au demonstrat că firmei lui Radu Groza, R&A Events&Concerts, i s-a făcut pârtie pentru a umfla un pot de 100.000 de euro din bani publici.

Pe 5 decembrie 2022, Groza a bătut palma cu firma care-i impresaria pe Carla’S Dreams ca artiștii să vină să cânte de Revelion la Iași. Pe 21 decembrie, la 16 zile distanță, Primăria a publicat caietul de sarcini al achiziției, document în care solicita expres prezența cântărețului basarabean.

Al doilea argument, Radu Groza a eliminat cu de la sine putere spectacolul cu drone și lasere din contractul cu Primăria, deși era una dintre condițiile obligatorii ale ofertei tehnice. „Procedura a fost în mod evident viciată”, a concluzionat anchetatorul.

Citește și: Festival Enescu 2023. Propuneri pentru săptămâna a 3-a

Deocamdată, au calitatea de suspecți trei angajați ai Primărie, Vasile Tiron, Alina Cepoi și Cătălin Boțoiu, firma R&A Events&Concerts și Radu Groza. Deși este invocat în ordonanța DNA, primarul Mihai Chirica nu are încă nicio calitate.

Marea lovitură a DNA

Organizarea Revelionului 2022-2023 a fost adjudecată, ca unic ofertant, de firma R&A Events&Concerts a lui Radu Groza. Procurorii DNA au stabilit, în urma cercetărilor desfășurate în ultimele 8 luni, că aceasta a fost o procedură cu dedicație pentru Groza.

„Investigativ s-a stabilit faptul că între primarul Chirica Mihai, Tiron Vasile – directorul executiv al Direcției Relații Publice și Transparență Decizională și reprezentanții R&A Events&Concerts, respectiv Groza Radu și Baltag Alexandru Andrei există relații apropiate, aceștia participând în multiple ocazii la petreceri private sau alte evenimente publice sau private”, a scris anchetatorul în preambul.

Acest Baltag era perceput ca un copil de trupă care a gravitat o perioadă în preajma lui Mihai Chirica pe când acesta era la primul mandat.

Marea lovitură a procurorilor: au demonstrat că Radu Groza îl tocmise pentru Revelionul de la Iași pe Carla’S Dreams încă din noiembrie, anterior publicării caietului de sarcini în care Primăria îl solicita fix pe Carla’S Dreams.

Continuarea în Reporteris.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related