Județul Iași se apropie de borna de un milion de locuitori

Data:

Județul Iași se apropie de borna de un milion de locuitori, fiind județul cu cea mai mare populație din România, după municipiul București.

Doar șase județe din România aveau la începutul anului o populație mai mare decât în anul anterior, iar județul Iași se numără printre acestea. Potrivit datelor provizorii ale Institutului Național de Statistică, populația după domiciliu din Județul Iași era cu 373 de persoane mai mare la 1 ianuarie 2024, față de cea existentă în acest județ cu un an în urmă.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în județul Ilfov (+17.284 persoane). Din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, Județul Botoșani atrage atenția, cu un plus de 1.098 de persoane în acest an față de anul 2023, schimbare care plasează Botoșaniul pe locul al treilea în țară după creșterea numerică a populației înregistrată în ultimul an.

Citește și: Cum ar putea forțele aeriene israeliene să îngenuncheze Iranul | ANALIZĂ

România avea conform primelor date ale INS o populație de 21.833.227 de persoane după domiciliu la 1 ianuarie 2024, în scădere cu 176.569 persoane (0,8%) față de anul anterior. Și asta pentru că în 36 de județe (inclusiv București) populaţia a scăzut.

La început de an, cu o populație după domiciliu de 991.882 de persoane, Iașul era cel mai mare județ din România, după Municipiul București. Iar din 2023, când a depășit numeric populația județului Prahova, județul Suceava se plasează pe locul al treilea în țară ca populație (763.689 persoane). În plus, între primele zece județe cu cea mai mare populație (inclusiv Municipiul București), din Regiunea Nord-est se mai numără și județul Bacău. Potrivit datelor provizorii ale INS, la 1 ianuarie 2024 acest județ avea 716.717 locuitori.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Atacul Iranului asupra Israelului este fără precedent. Ce urmează în regiune

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....