Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat soția

Data:

spot_img

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat soția. Julian Assange a fost acuzat și închis pentru încălcarea legii americane, privind spionajul.

„Assange, în vârstă de 52 de ani, a acceptat să pledeze vinovat pentru o singură faptă penală, cea de conspirație privind obținerea și dezvăluirea unor documente clasificate de apărare națională a SUA, potrivit dosarelor de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Insulele Mariane de Nord”, confrom Reuters.

A crescut numărul susținătorilor lui Julian Assange

Într-un video înregistrat miercuri, 19 iunie și dat publicității pe 25 iunie, ziua eliberării fondatorului WikiLeaks, soția lui Julian Assange a declarat:

„Miercuri, 19 iunie se împlinesc exact 12 ani de când Julian a intrat în Ambasada Ecuadorului, care i-a acordat azil politic, protecție în fața urmăririi penale, a torturii și a unei vieți în spatele gratiilor.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

De 12 ani îl vizitez pe Julian îmtr-o închisare de maximă protecție, dar această perioadă din viața noastră, cred asta acum, a ajuns la final. Și cred că de azi într-o săptămână, Julian va fi liber”, a declarat soția sa în postarea făcută publică pe 25 iunie, preluată de The Times and The Sunday Times / Youtube.

Video AICI

„O mișcare incredibilă a luat naștere, o mișcare formată din oameni din toate categoriile sociale, din toată lumea, sprijinindu-l nu doar pe Julian, pe noi, și familia noastră, dar și ideile pentru care Julian militează – adevăr și justiție.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Încă avem nevoie de ajutorul vostru. Odată cu libertatea lui Julian, începe un nou capitol”, a continuat aceasta, în video-ul publicat pe Youtube de The Times and The Sunday Times.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captura video Youtube / BBC )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related