Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești. Lansare de carte la editura VREMEA

Data:

Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești, lansare de carte la editura VREMEA.

Editura Vremea și Vartan Arachelian, vă invită miercuri, 8 mai, ora 11:00, la Biblioteca Academiei Române, cu prilejul lansării unei cărți-eveniment, dedicate unui subiect istoric controversat și în egală măsură sfâșietor: genocidul armean început la data de 24 aprilie 1915.

Cartea se bazează pe o cercetare minuțioasă a arhivelor diplomatice românești și conține ilustrații oferite de Muzeul Genocidului Armean și de Episcopia Bisericii Armene din Nagorno-Karabah.

„Așa cum cititorul va afla în una din paginile cărții, nu am ambiția de a fi un istoric profesionalizat în cercetare, ci un degustător de arhive.”, mărturisește Vartan Arachelian în primele pagini ale volumului menit să atragă atenția publicului de azi asupra uneia dintre marile drame ale secolului XX.

Citește și: Programatorul din Londra care te ajută să verifici tot ce cumpără statul român

Un milion și două sute de mii de armeni care trăiau în Turcia și-au pierdut viața în ceea ce istoria a consemnat sub denumirea de genocidul armean.

Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești

„De ziua cărții a ieșit din tipar Chestiunea armeană în arhivele diplomatice românești, o carte-avertisment pentru secolul XXI, pe care l-am dori mai luminos decât cel precedent.

Ea vorbește despre primul genocid comis în secolul XX, secolul genocidului: 1915-1923, fapt istoric încă prea puțin cunoscut.”, a declarat Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Lansarea de carte va avea loc așadar pe 8 mai, ora 11:00, în Amfiteatrul I.H.Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, în prezența iubitorilor de istorie adevărată și a invitaților la cuvânt: ÎPS Datev Agopian (Arhiepiscopul Bisericii Armene din România și Bulgaria), Adrian Niculescu (istoric), Toma Roman Jr. (istoric) și, evident, Vartan Arachelian. Evenimentul va fi moderat de Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Citește și: Hackathon-ul bunei guvernări: Ce au făcut primăriile cu banii noștri

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Site-ul unde tinerii pot afla pe cine votează. „Nu da cu seen la vot”

Site-ul unde tinerii pot afla pe cine votează a...

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad anunță începerea activităților proiectului ,, Screening -echipamente medicale ATI nou- născuți”

Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad anunță începerea activităților proiectului ,, Screening -echipamente medicale ATI nou- născuți”

Patronatul OFA UGIR lansează soluții pentru evoluția educației din România

Soluții pentru evoluția educației din România, propuse de patronatul...