Hackathon-ul bunei guvernări: Ce au făcut primăriile cu banii noștri

Data:

Cine: Open Data Hackathon

Unde: București

Când: 19-21 aprilie 2024

Cum participi: înscrie-te aici: https://shorturl.at/orOS0


Mandatul aleșilor locali din România se încheie în curând. Au avut patru ani pentru a arăta că știu să administreze banii publici. Au avut patru ani (sau chiar mai mulți) pentru a arăta că au meritat încrederea care le-a fost oferită prin vot.

Mai mult, pentru că se pregătesc de campania electorală, este posibil să se folosească de banii publici pentru a face campanie ascunsă și pentru a-și asigura succesul în alegeri.

Cât de eficiente au fost primăriile din București și din țară vom afla prin consultarea datelor pe care acestea sunt obligate să le pună la dispoziția publicului, online. Uneori informațiile sunt la vedere, alteori sunt ascunse în spatele multor clickuri.

Le căutăm pe toate, le adunăm, le analizăm și le comparăm în cadrul Open Data Hackaton, organizat de Freedom House România, Expert Forum, Geeks for Democracy și Corupția ucide.

Open Data Hackathon are loc la București, pe 19-21 aprilie 2024

Sunt invitați să ni se alăture jurnaliști, programatori, specialiști UX, graphic designer, reprezenanți ai ONG-urilor cu misiune civică, studenți interesați de subiect sau de jurnalism digital, profesori de jurnalism sau de științe politice, videographeri.

Pe cât posibil, ar fi bine să aplicați cu o echipă care să ajute să creăm povestea pe care vrem să o spunem. Vom porni de la seturi de date deschise pentru a realiza în echipe investigații bazate pe date sau diverse aplicații online care să arate cum sunt cheltuiți banii publici.

Dacă te încadrezi într-una dintre aceste specializări și vrei să participi la Open Data Hackaton, înscrie-te aici: https://shorturl.at/orOS0

Pentru întrebări, contactați coordonatoarea Data Journalism Hub, Crina Boroş, la crina.boros@freedomhouse.ro.

Accesul este liber pentru cei care se înscriu.

Termenul limită (extins) pentru înscriere la Open Data Hackathon: înscrieri închise

Înscrie-te aici: https://shorturl.at/orOS0

Acest proiect este finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Open Data Hackaton
Open Data Hackaton

Citește și: A început tabăra de formare în jurnalism de date. 22 de jurnaliști și studenți s-au întâlnit cu Rob Gebeloff de la The New York Times, Ruxandra Hurezean și Crina Boroș

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related