Kovesi: Parchetul European investighează o fraudă cu sute de milioane de euro prejudiciu

Data:

Șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că procurorii europeni investighează un dosar de fraudă cu TVA cu sute de milioane de euro prejudiciu, fapte comise pe teritoriul tuturor celor 22 de state membre EPPO.

Kovesi a mai dat exemplul unui dosar de fraudă cu TVA, în care prejudiciul era de circa 40 de milioane de euro,  soluționat de justiția din Germania prin condamnări definitive în mai puțin de un an de la trimiterea în judecată. De menționat că Laura Codruța Kovesi a acuzat autoritățile române că au raportat 0 cazuri de fraudă cu TVA și contrabandă, deși România este frontieră externă.

Citește și: Kovesi: „Iohannis mi-a cerut în 2018 demisia de la DNA. Am refuzat”

„Avem câteva dosare în lucru cu prejudicii foarte mari, de sute milioane de euro, este vorba de fraudă cu TVA. Într-unul din dosare, faptele au fost comise pe teritoriul tuturor celor 22 de state membre și de aceea, modul în care funcționează Parchetul European aduce un mare avantaj, pentru că este mult mai ușor de identificat criminalitatea transfrontalieră.

Noi avem acces la toate informațiile și la toate dosarele care sunt înregistrate în 22 de state membre. Deci în acest dosar sunt fraude de sute de milioane de euro. Sunt implicate 22 de state membre. Lucrează câte un procuror din fiecare stat membru. Avem un dosar, acesta este încă în investigare, care a fost trimis în judecată și avem câteva condamnări.

Fraudă cu TVA. Dosarul a fost instrumentat în Germania. Au fost implicate mai multe state membre, printre care și Italia, pentru că erau 3 membri ai Ndragheta implicați în dosar și, teoretic, un dosar în care tot ce a însemnat că operarea internațională ar fi durat câteva luni a fost rezolvat în câteva săptămâni de colegii noștri, care acum nu trebuie să folosească comisii rogatorii sau alte formalități greoaie. Pur și simplu se sună sau își trimit un mesaj prin intermediul sistemului de arhivare electronic al dosarelor”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Urmărește interviul integral cu Laura Codruța Kovesi pe G4Media.ro

(FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...