Liceeni din Brașov dau meditații gratuite, la care se pot înscrie elevii din oraș

Data:

Liceeni din Brașov dau meditații gratuite. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov a lansat platforma TeachBV, care găzduieşte o reţea de meditatori (mentori) voluntari, din ciclul de învăţământ liceal, la care vor putea apela toţi elevii din municipiul Braşov.

TeachBV s-a născut după succesul înregistrat cu platforma TeachAS, dezvoltată şi implementată anul trecut pentru elevii de la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” (teachas.org/).

„Proiectul TeachBV s-a născut din dorinţa echipei noastre de a extinde la nivel judeţean proiectul TeachAS, iniţiat în Colegiul Naţional Andrei Şaguna în anul şcolar 2022 – 2023. TeachAS a fost o platformă de mentorat gratuit, la care aveau acces toţi elevii colegiului Şaguna şi prin care ei puteau programa meditaţii gratuite cu elevi mai mari.

Citește și: 35 de parlamentari vor să ușureze accesul românilor la arme de foc. Modificări periculoase

Impactul proiectului a fost unul foarte mare: peste 100 meditaţii au avut loc pe platforma TeachAS, iar elevii au simţit că în sfârşit, au găsit resursa de care aveau nevoie pentru a învăţa uşor şi eficient.

Mai mult, de-a lungul anului am organizat un workshop de programare, susţinut de 2 absolvenţi de la universitatea TU Delft şi un workshop de pregătire pentru admiterea la arhitectură, susţinut de o studentă la École nationale supérieure d’architecture de Paris-La Villette.

Ne dorim ca proiectul TeachBV să aibă un impact şi mai mare, ajutând toţi elevii braşoveni să-şi găsească motivaţia de a învăţa, chiar şi la materiile mai dificile”, a precizat fondatoarea TeachAS, Ioana Popa, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Voluntarii vor fi motivați cu premii

Meditaţiile se pot desfăşura atât în regim online, cât şi fizic, cu şedinţe individuale sau de grup.

„Intenţia noastră este să premiem voluntarii cei mai activi, care vor fi răsplătiţi şi motivaţi prin premii. În fapt, scopul principal al platformei TeachBV este de a oferi o şansă elevilor cu situaţii financiare modeste de a avea parte de sprijin academic într-un cadru informal.

Citește și: Dan Dungaciu pierde, după 12 ani, conducerea unui institut al Academiei Române. Cătălin Avramescu, noul director

Deşi învăţământul este gratuit, de cele mai multe ori elevii au nevoie de ore de meditaţii suplimentare, contra-cost, oferite de profesori. Pentru mulţi tineri, acesta este un lux pe care nu şi-l pot permite.

Mai mult decât atât, proiectul stimulează şi dezvoltă simţul civic al tinerilor braşoveni, prin ajutorul didactic oferit voluntar”, a adăugat managerul de proiect TeachBV, Mihnea Grigore.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Motivarea tribunalului de la Washington

De ce a câștigat România procesul Roșia Montană. Tribunalul...

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA

Arhiepiscopul Tomisului trimis în judecată de DNA, pentru săvârşirea...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...