Cele mai importante opere din țară, la „Sibiu Opera Festival”. Gala dedicată tinerelor voci, transmisă LIVE

Data:

Cea de a XXII-a ediție Sibiu Opera Festival transformă Sibiul în perioada 1-13 octombrie în capitala operei din România. Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu și cofinanțat de Primăria Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Anul acesta, la Sibiu Opera Festival se reunesc cele mai importante opere din țară: Opera Națională București, Opera Națională Română din Cluj-Napoca, Opera Națională Română din Timișoara, soliștii Operei Brașov și, pentru prima dată, Opera Națională Română din Iași. Nu vor lipsi nici recitalurile de arii din opere celebre în spații neconvenționale.

Vineri, 6 octombrie, la ora 19.00, la Sala Thalia, sunteți invitați la Gala Sibiu Opera, un prilej de afirmare pentru tinerii absolvenți ai masterclass-ului de canto din cadrul festivalului, coordonat de soprana Iulia Isaev, tenorul Marius Vlad Budoiu și baritonul Florin Estefan. Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu va fi condusă de Vasilis Alevizos, laureat al Concursului Internațional de Dirijat „Ionel Perlea” 2023, iar pe scenă vor evolua și dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu.

Un alt eveniment important din programul festivalului este spectacolul de balet în două acte „Giselle”, pe un libret de Theophile Gautier şi Jules Henri Saint-Georges, o producție a Operei Naționale Române Timișoara (ONRT). Puteți urmări spectacolul marți, 10 octombrie 2023, de la ora 19.00, la Centrul Cultural “Ion Besoiu“ Sibiu.

Joi, 12 octombrie, la ora 19.00, tot la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, Opera Națională București prezintă opereta „Crai Nou”, de Ciprian Porumbescu, sub conducerea dirijorului Daniel Jinga. „Crai Nou” a fost prima operetă românească cultă, a cărei premieră absolută a avut loc pe 27 februarie 1882.

Gala dedicată tinerelor voci, transmisă LIVE

Pentru prima oară în cei 22 de ani de existență a celui mai vechi festival de Operă din România, Gala de Operă dedicată tinerelor voci la „Sibiu Opera Festival” va putea fi urmărită în direct la TVR Cultural, vineri, 6 octombrie, de la ora 19.00.

Tinerii artiști lirici vor fi acompaniați pe scena Sălii Thalia de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, dirijor Vasilis Alevizos (laureat al Concursului internațional de dirijat “Ionel Perlea”) cu concursul dansatorilor Teatrului de Balet Sibiu.

Citește și: Prefectura Argeş l-a suspendat din funcţia de primar pe Ion Georgescu

„O gală în toată puterea cuvântului. De la ora 19.00 la TVR Cultural. Producător Claudia Robu, prezentator Cătălin Sava”, anunță organizatorii.


Tinerele voci participă la cursuri de măiestrie coordonate de trei soliști de top și au apoi șansa de a urca pentru prima dată pe scenă alături de o orchestră profesionistă. În cadrul Galei de Operă, prin votul juriului și al publicul, va fi desemnată cea mai bună voce, iar câștigătorul sau câștigătoarea devine vedeta Concertului de Crăciun.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Gara de Nord are de acum un sistem digital de informare extins

Sistemul digital de informare pentru călători a fost extins...

Liderul chinez Xi Jinping a a fost primit de Emmanuel Macron la Palatul Élysée

Liderul chinez Xi Jinping a început luni o vizită...

Ce rute recomandă poliția șoferilor pentru a evita aglomerația

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto să ia în...