LIVE 2 explozii la un depozit GPL din Crevedia: un mort și 46 de răniți. Printre ei, 26 de pompieri

Data:

2 explozii la un depozit GPL din Crevedia au avut loc, sâmbătă, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. S-au înregistrat mai multe victime, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A este blocat complet.

UPDATE 01:41: „A doua explozie de la Crevedia s-a văzut de la Ploiești. Am văzut-o chiar eu, în timp ce mă întorceam de la Sinaia.

S-a luminat cerul și am văzut o bilă mare portocalie, cam cât soarele la apus.

Inițial, chiar am crezut că este soarele, dar apoi mi-am dat seama că mintea îmi joacă feste, pentru că era noapte și luna era fix deasupra bilei de foc.” – Răzvan Bucur.


UPDATE 01.18: Incendiul s-a extins și la casele din zonă. Depozitul GPL funcționa într-o zonă locuită.

Pompierii au reușit să controleze focul, dar încă nu l-au stins complet. Totuși, s-a evitat pericolul extinderii la alte proprietăți.


UPDATE 01:03: Doi dintre răniți au arsuri pe 95% din suprafața corpului. 30 dintre răniți sunt din rândul celor care au intervenit (pompieri și jandarmi).


UPDATE 00:18: Incendiu și la Dragomirești, Ilfov

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, și la un depozit de mase plastice aflat în localitatea Dragomireşti, lângă fabrica de armament, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.


UPDATE 23:35: Explozia a avut loc la un depozit GPL

Locul exploziei era, de fapt un depozit de GPL, nu o stație de alimentare destinată publicului. Aceasta fusese închisă, pentru că nu mai avea autorizație de funcționare.

În curtea depozitului, erau parcate mai multe cisterne cu gaz petrolier lichefiat. Din această cauză au avut loc două explozii, de mare amploare.

Depozitul aparține fiului primarului din Caracal și funcționa ilegal.

Explozia a avut loc la un depozit GPL
Explozia a avut loc la un depozit GPL

Citește mai multe detalii: Exploziile de la Crevedia au avut loc în depozitul GPL care aparține fiului primarului din Caracal


UPDATE 22:30: Norul de fum se îndreaptă spre București

În zona de nord a Bucureștiului, Garda de Mediu a identificat o creștere a concentraţiei de particule PM10 (în Baloteşti, Voluntari, Otopeni şi Buftea).

Deocamdată nu putem vorbi decât de nişte creşteri nesemnificative, a declarat pentru Agerpres șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.

„Vântul bate spre Capitală, din direcţia deplasare către vest, sud-vest cu 10-15 km/h. Deocamdată vorbim de creşteri nesemnificative, dar dacă norul de fum va continua să se îndrepte spre Capitală putem la un moment dat să vorbim de un fenomen de poluare”, a precizat Andrei Corlan.

A fost trimis autolaboratorul Agenţiei de Mediu la faţa locului pentru a identifica exact categoria de poluanţi din această emisie


UPDATE: În spitalele din București sunt internate în acest moment 46 de victime ale exploziilor care au avut loc la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa: 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați. Cifrele vor fi actualizate pe măsură ce apar noi informații, transmite Ministerul Sănătății.

În premieră la un astfel de caz grav, autoritățile cer din prima zi activarea mecanismului european de intervenție, în primul rând pentru toți cei intubați.

Doi pacienți vor pleca chiar din această noapte la Bruxelles. Alți doi vor fi transferați în Italia.


UPDATE 22:12 Raed Arafat a declarat că există pericolul să aibă loc o a treia explozie „la o cisternă care este la distanță”.

Momentul celei de a doua explozii de amploare

„Câteva aspecte importante: faptul că au fost folosiți roboții, s-a evitat să fie un număr de pompieri. Au fost scoși după ce am introdus roboții. Poate că am evitat ca oamenii să fie aproape de cisternă.

În al doilea rând, s-au dat mesaje RO-ALERT în zonă”, a menționat Raed Arafat.

Pe de altă parte, Radu Ţincu, medic ATI la Floreasca, a declarat, la Digi 24, că la spital a fost declanşat Planul Alb, personalul fiind mobilizat de la domiciliu pentru a întări liniile de gardă şi a face faţă acestui eveniment.

Astfel, cadrele medicale vor veni de acasă pentru a elibera locul şi să gestioneze numărul suplimentar de victime.

Citește și: Prof. dr. Dumnezeu


Conducerea Ministerului Sănătății este în legătură permanentă cu toți managerii de spitale din București. 12 spitale din Capitală sunt deja pregătite să primească pacienți, potrivit instituției.

„Explozia care a avut loc astăzi la o staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, a produs rănirea mai multor persoane.

Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni.

Din informațiile pe care le avem până în prezent, s-au înregistrat 7 răniți (4 dintre aceștia sunt intubați) și un deces. Cifrele sunt provizorii și le vom actualiza pe măsură ce apar noi informații”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, înaintea celui de a doua explozii.

La Ministerul de Interne a fost convocată o celulă de criză, la care participă și premierul Marcel Ciolacu.

Citește și: România atacă la Marea Cameră CEDO hotărârea în cazul Buhuceanu, în care a fost condamnată pentru încălcarea Articolului 8, referitor la ”dreptul la respectarea vieţii private şi de familie”

3.500 de oameni evacuați

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a menționat că cel care a decedat nu a murit din cauza incendiului, ci a făcut un infarct.

„A fost resuscitat aici, la fața locului, a răspuns manevrelor, dar apoi a făcut infarct din nou și a decedat. Situația este în dinamică. Am evitat ca oamenii să fie foarte aproape de cisternă.

Populația a fost evacuată, a fost greu de controlat populația. La acest moment colegii vor continua să încerce să controleze situația. Orice incendiu cu cisterne presupune acest scenariu (de explozie), de aceea se răcesc, de aceea intervin astfel pompierii. Sunt trei cisterne, de aceea am cerut ca zona să fie evacuată pe o distanță de 700 de metri”, a menționat Raed Arafat.

3.500 de persoane au fost evacuate.

26 de pompieri au fost răniți în a doua explozie de la Crevedia

A doua explozie surprinsă din apropiere de echipajul Euronews Romania.

YouTube video

În uma celei de-a doua explozii, 26 de pompieri care interveneau la fața locului au suferit arsuri – majoritatea la nivelul feței, dar și la nivelul membrelor. Unul dintre ei a necesitat intubație la fața locului, a informat reprezentanta SMURD.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FotoȘ captură video Euronews Romania

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Savantul din România cu șanse la Nobel. Este fizician

Savantul din România cu mari șanse la câștigarea Premiului...

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a trei comandanți ai pompierilor | Aktual24

Patronii stației GPL au depus plângere penală împotriva a...

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed. Motivarea instanței

De ce a fost condamnat Cătălin Hideg, patronul Sanimed...