Luciana Antoci și alți șefi din IȘJ Iași, suspectați că au obținut fraudulos titlul de Mentor. Ore în minus, bani mai mulți

Data:

Stupoare în rândul profesorilor ieșeni. 15 cadre didactice, printre care și dascăli reputați și chiar șefa Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), Luciana Antoci, apar în Registrul național al profesorilor mentori întocmit în noiembrie 2022, fără, însă, a fi dobândit această calitate.

Au existat două modalități de a deveni mentor: fie printr-un concurs care a avut loc în 2012, fie prin absolvirea unor cursuri speciale. Cei 15 par a fi fost făcuți din pix. 

„Acesta este un fals. Este penal. Profesor mentor ocolind legea. E grav, acești mentori trebuie să instruiască profesorii la început de carieră”, a comentat, sub rezerva anonimatului, o sursă din sistem.

Beneficiile acestei calități de profesor-mentor vor însemna, pe lângă statutul profesional special, și mai puține ore la clasă, dar și o creștere a veniturilor. Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al IȘJ Iași, a transmis că „Verificările realizate până în acest moment evidențiază faptul toate cadrele didactice din județul Iași incluse în Corpul Național de profesori mentori din învățământul preuniversitar au fost selectate în temeiul criteriilor precizate de legislația în vigoare”, dar nu a răspuns la întrebări concrete adresate de REPORTER DE IAȘI pentru a lămuri pe deplin suspiciunile legate de acest subiect.

Citește și: Judecător, despre un bărbat ucis cu multe lovituri de topor în cap: „ARE O VINĂ pentru că a fost omorât: a practicat bullying față de ucigaș!”

Nume de rezonanță din sistem

Chestiunea se prezintă astfel: în octombrie anul trecut, Ligia Deca, ministrul Educației, a dat un Ordin pentru înființarea Registrului național al profesorilor mentori din învățământul preuniversitar.

În noiembrie 2022, acesta a fost constituit. Din județul Iași au fost menționate 255 de nume. Surse din sistem au sesizat REPORTER DE IAȘI că cel puțin 15 profesori ieșeni au primit calitatea de mentor, deși nu se încadrau în condițiile de obținere.

Continuare în ReporterIS!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto șefa IȘJ Iași, Luciana Antoci – Sursă: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...