Femeie din Statele Unite țepuită cu aproape 400.000 de dolari de un deținut din Penitenciarul Botoșani

Data:

Un individ încarcerat în Penitenciarul Botoșani este bănuit că a escrocat cu aproape 400.000 de dolari o femeie din Statele Unite ale Americii. Escrocheria a ieșit la iveală în urma unei anchete a polițiștilor suceveni, în cadrul investigațiilor fiind efectuate și mai multe percheziții în unitatea de detenție din Botoșani. Poreclit „Magistratul”, suceveanul O.R. a făcut mai multe victime până acum, o altă femeie fiind păcălită cu 132.000 de euro. Originar din Rădăuți (județul Suceava), individul a acumulat pedepse de peste 200 de ani de detenție, el fiind celebru pentru țepe date prin telefon.

În fapt, această ultimă țeapă de aproape 400.000 de dolari americani a fost denunțată în cursul lunii ianuarie 2023, când la Poliția Municipiului Rădăuți – Biroul Investigații Criminale a fost înregistrată plângerea unei femei, aflată în Statele Unite ale Americii, care a sesizat faptul că, în perioada 2013 – 2021, persoane neidentificate, folosindu-se de calitatea falsă de preot ar fi indus-o în eroare și, sub pretextul neadevărat al construirii unei grădinițe pentru copii sau a unei farmacii care oferă medicamente gratuite pentru nevoiași, ar fi solicitat și primit de la victimă aproximativ 400.000 de dolari americani.

Citește și: Luciana Antoci și alți șefi din IȘJ Iași, suspectați că au obținut fraudulos titlul de Mentor. Câștigul: ore în minus, bani mai mulți

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, au desfășurat activități investigative complexe și activități de cercetare penală, stabilind că, la sfârșitul anului 2013, în timp ce persoana vătămată se afla în Statele Unite ale Americii, ar fi accesat un anunț postat pe un site on-line de către persoane neidentificate, care își atribuiau identitatea unor cadre monahale și personal eclezistic, cu intenția de a stabili o legătură spirituală care să conducă la apropierea sa de biserică.

Continuarea în Monitorul de Botoșani!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, deblocată după trei ani de tergiversări | Monitorul de Cluj

Licitația pentru un lot al Autostrăzii Transilvania, segmentul dintre...