Lucrări în forță la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania

Data:

Lucrări în forță la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania. Lucrările continuă la drumul expres pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1, la Tureni. Șantierul a atins deja un grad de realizare de 12%.

Antreprenorul Dimex a mobilizat 196 de muncitori și 153 de utilaje pe șantierul drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania. Cei 5 km de drum de legătură Cluj-A3 vor elimina traficul nedorit din municipiul Turda. Lucările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în septembrie 2023. În prezent, lucrările de șantier au ajuns la un grad de realizare de 12%, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. 

Citește și Detalii șocante în cazul femeii care și-a torturat fiica până la moarte – DGASPC fusese sesizată acum un an

În prezent se efectuează lucrări la terasamente și structuri, lucrări de drenaj (execuție dren longitudinal sub șanț) și de consolidare – realizare pământ armat. Potrivit filmărilor din zona șantierului, două treimi din săpături au fost deja realizate. Firma care derulează proiectul are la dispoziție 18 luni pentru realizarea celor 5 km de drum expres. Conform previziunilor realizate de Asociația Pro Infrastructura (API) în baza datelor din teren, lucrările ar putea fi gata „la limită”: nu în februarie 2025, conform datelor contractuale, ci la finalul acestui an. Astfel, cu un efort suplimentar, șantierul ar putea fi închis în decembrie 2024. 

Citește și Șeful Armatei ucrainene anunță o tehnologie care ar putea schimba cursul războiului (Aktual24)

Șanse 50/50 au și cei de la Dimex să termine la limită, în decembrie, puțin înainte de termen, mini-ciotul de nici 5 km de la Tureni, dar cu maxi-impact în trafic. Pot, însă le va fi foarte greu”, notau reprezentanții API. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Drumul Expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin Tureni în luna august, iar din septembrie au început lucrările, titrează Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...