Primarul din Botoșani a fost turnat la DNA de soțul amantei (Aktual24)

Data:

Primarul din Botoșani a fost turnat la DNA de soțul amantei, șofer de TIR aflat in Italia. Acesta a păstrat subiectele de concurs primite de soție de la Cosmin Andrei.

„Potrivit procesului-verbal din data de 25.01.2024, ofițerul de poliție judiciară delegat în cauza a luat legătură, telefonic, la nr. xxx, cu numitul Hrițcu Cristian-Măricel, care i-a precizat faptul că în prezent se află la muncă în Italia, fiind șofer pe TIR, și că deține niște înscrisuri reprezentând subiectele la examenul din 26.08.2021, susținut de soția sa, Hrițcu Cristina-Geanina, pentru ocuparea unui post la Direcția Taxe și Impozite Locale Botoșani.

Aceste înscrisuri le are de la soția sa, care le-a primit în vara anului 2021 și care le-a adus la imobilul reprezentând domiciliul conjugal, înscrisuri pe care, ulterior, Hrițcu Cristian-Măricel le-a luat și le-a depozitat într-un imobil din mun. Botoșani, la care are acces prietenul său”, se arată în referat.

Citește și Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, vrea comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare

Primarul din Botoșani a fost turnat la DNA de soțul amantei

În referat se mai arată că amanta primarului abia a reușit să obțină nota de trecere la concurs, deși primise înainte subiectele.

„Martora arată că, ulterior, a rătăcit prin casă înscrisurile pe care le-a primit de la primarul ANDREI COSMIN-IONUȚ, reprezentând variantele de subiecte, acestea fiind găsite, apoi, de către soțul ei, care în vara anului 2023 i-a confirmat că înscrisurile se afla la el, în păstrare.

Martora a precizat că din cauză că nu a avut prea mult timp la dispoziție că să învețe temeinic răspunsurile la subiectele primite, a obținut o nota de trecere la proba scrisă, astfel încât să poată fi admisă, dar nu, o notă destul de mare”, se mai arata în referatul procurorilor.

Ce documente au găsit procurorii

Hrițcu Cristian-Măricel a observat faptul că înainte de concurs soția lui învăța anumite subiecte de examen, aflând din discuțiile purtate cu ea că aceasta primise subiectele de concurs înainte de examen.

Printre documentele de concurs, au fost identificate, de asemenea, și declarații de confidențialitate și imparțialitate depuse de membrii comisiei de concurs, în referire la eventuale relații de rudenie, afinitate ori caracter patrimonial cu oricare dintre candidați.

Totodată, în cuprinsul unui înscris intitulat „Informare pentru membrii comisiei de concurs privind desfășurarea concursurilor de recrutare conform HG nr. 611/2008”, semnat de toți cei 3 membri ai comisiei de concurs, la capitolul intitulat „Proba scrisă – Modul de stabilire a subiectelor”, este stipulat faptul că „comisia de concurs stabilește subiectele și alcătuiește seturile de subiecte pentru proba scrisă, în ziua în care se desfășoară proba scrisă”, precum și „membrii comisiei de concurs răspund individual pentru asigurarea confidentialitatii subiectelor propuse.”

Referatul integral al procurorilor DNA poate fi citit în publicația Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....