Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Data:

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat joi premierul Marcel Ciolacu, explicând că. din semnalele primite din societate, rezultă clar că nu este oportun.

„Despre programul magazinelor și închiderea magazinelor la sfârșit de săptămână. Din toate semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Din câte îmi aduc aminte, au fost închise piețe în pandemie sau a fost pus orar la magazin. Vreau să vă anunț că nu mai suntem în acea etapă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Amintim că, săptămâna trecută, reprezentanții micilor comercianți au cerut într-o întâlnire la guvern ca executivul să interzică funcționarea în week-end a supermaketurilor și hipermarketurilor, au declarat pentru G4Media surse politice.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Agriculturii Florin Barbu nu ar fi fost de acord cu propunerea. Idee închiderii supermarketurilor în weekenduri apare periodic în spațiul public, sub pretextul sprijinirii micilor comercianți.

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Dar ar trebui?

Opinia publică s-a împărțit pe un subiect care nu este prima dată pe agendă. Unii sunt pentru închidere, invocând drepturile angajaților și ajutarea magazinelor mici, care vor avea clienți mai mulți măcar sâmbăta și duminica .

Alții sunt pentru menținerea deschisă a acestora, pentru că vor să meargă la cumpărături în timpul lor liber de la finalul sămptămânii.

Dan Trifu, vicepreședinte Eco Civică, organizație de mediu, vede această propunere ca pe un lucru pozitiv, inclusiv din punct de vedere social.

„Suntem de acord, căci în weekend atrag foarte mult trafic, nu mai este un moment de răgaz, În plus, să mai ducem copiii în parc sâmbăta și duminica. Copiii sunt duși în locurile de joacă, cu aer închis”.

Citește și: Economii de milioane de lei făcute de două stații de epurare din Covasna prin folosirea surselor regenerabile

Magazinele sunt deschise până târziu

Acesta crede că închiderea magazinelor mari ar aduce un beneficiu inclusiv angajaților care nu ar mai trebui să lucreze și în zilele de sărbătoare stabilite prin lege.

„În plus, este vorba despre angajați, care o dată la 2 săptămâni trebuie să lucreze duminica, iar de sărbători aceste mall-uri sunt deschise până târziu. Cred că au și ei dreptul la sărbători”, a declarat Dan Trifu pentru PRESShub.

Reacția Asociației Retailerilor, în dezbaterea de aici.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Campanie electorală în Mehedinți

Soția se luptă cu soțul ei pentru primărie. Primarul...

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...