Mai multe animale domestice omorâte de urs în Argeș

Data:

Animale domestice omorâte de urs în Argeș. Proprietarul unei stâne de oi aflată pe raza comunei Stâlpeni a găsit mai multe exemplare de ovine atacate de urs.

„Luni, 18 martie, la ora 12 ziua, soția mea a fost să le hrănească (oile n.a.) și erau în regulă. La ora 4, când am revenit la stână să le dăm de mâncare, am observat că lipsesc două exemplare, un miel și o oaie, mielul fiind mare, aproape cât oaia. S-a întâmplat la balastiera de lângă puntea pietonală care traversează Râul Târgului către satul Băjești. Suprafața este împrejmuită cu un gard electric special pentru urs, cu putere foarte mare, dar ursul a intrat prin râu unde nu este gard pus. Și anul trecut a venit un urs imens, dar nu a putut ataca animalele, datorită gardului electric”, a povestit proprietarul stânii.

Despre existența ursului la Stâlpeni, Gazeta de Stâlpeni a scris acum un an, după ce un cetățean a sunat la 112 anunțând că a observat prezența ursului în localitate. A fost lansat un mesaj RO-ALERT de atenționare, însă reprezentanții ISU Argeș ajunși la locul indicat de cel care a observat animalul sălbatic, nu au putut confirma atunci prezența ursului.

Citește și: O stațiune balneară închisă de comuniști va fi reînviată și devine independentă energetic

Iată că de data aceasta ursul a fost prezent și a atacat ziua în amiaza mare, producând uciderea mai multor exemplare de ovine.

Conform unui document găsit pe site-ul Ministerului Mediului, zona Stâlpeni este inclusă în fondul de vânătoare Grădiștea, Argeș, gestionat de AVPS Miorița în baza unui contract încheiat în anul 2011.

Gazeta de Stâlpeni a solicitat informații de la AJVPS Argeș și i s-a răspuns că despăgubirile se acordă de către Ministerul Mediului, în baza documentelor comisiei convocate de primărie, ursul fiind specie protejată.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Raport BTI privind calitatea democrației în România: „Fără reforme majore, România nu intră în zona euro și în OCDE”
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Fotografie generică. Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related