O tânără din Bihor, inginer la o companie care produce sateliți spațiali de ultimă generație

Data:

Andreea Burlou, o tânără din Bihor atrasă încă din adolescenţă de misterele înaltului, lucrează ca inginer la o companie care produce sateliți spațiali.

În copilărie n-a visat că va ajunge aşa departe, dar voia un loc de muncă ieşit din tipare. Crescută în Popeşti, Andreea Burlou, acum în vârstă de 26 de ani, a făcut primii doi ani de liceu în comuna natală, unde tatăl său este şi acum profesor de matematică şi fizică, apoi a continuat la Liceul Aurel Lazăr din Oradea, la specializarea matematică-informatică.

Atunci s-a gândit prima dată la o carieră în domeniul aviaţiei. „Ştiind că Facultatea de Inginerie Aerospaţială din Bucureşti este singura din ţară unde se studiază o ramură a aeronauticii, am decis să mă înscriu, că nu aveam nimic de pierdut. Părinţii m-au susţinut, chiar dacă, fiind singurul lor copil, au fost sceptici să mă lase singură în Capitală”, îşi aminteşte tânăra.

Citește și: Jandarmeria refuză să facă public un contract de 13 milioane de lei, încheiat cu soțul unei angajate a Ministerului de Interne

La manşă

Nu i-a fost uşor la început, mai ales că în căminul studenţesc condiţiile erau deplorabile. „Mai veneam în vizită la prietenii care stăteau în cămin, dar în Oradea, şi ziceam că aici e altă viaţă. În Bucureşti spaţiile de cazare sunt în urmă cu vreo 30 de ani”, povesteşte Andreea.

Totuşi, în perioada studenţiei din Capitală avea să adune o mulţime de amintiri faine. La finalul anului II a zburat pentru prima dată cu aeronave mici, pe Aerodromul Clinceni, unde a şi pilotat un asemenea aparat.

Un an mai târziu, în anul III, s-a angajat la Fokker, unde a şi făcut practică, firma fiind specializată în proiectarea şi producerea unor componente pentru avioane, inclusiv militare.

Continuarea, în Ebihoreanul.ro

Citește și: O stațiune balneară închisă de comuniști va fi reînviată și devine independentă energetic
Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei  | Bihoreanul

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a...

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare  | Ziarul de Iași

Protecția Consumatorilor anunță controale. Sunt vizați livratorii de mâncare...