Mai multe fisuri au apărut la diverse clădiri din judeţul Hunedoara, în urma cutremurului din Gorj

Data:

Mai multe fisuri au apărut la diferite clădiri din judeţul Hunedoara, în urma cutremurului care a avut loc marţi în Gorj, însă la o primă evaluare acestea nu pun în pericol rezistenţa construcţiilor afectate, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Potrivit datelor centralizate până marţi seara, au fost semnalate fisuri la un perete interior din clădirea Inspectoratului Şcolar Judeţean, din Deva, la casa scării într-un bloc din oraşul Vulcan şi la altul din Uricani, precum şi la câte o casă particulară din comuna Sălaşu de Sus şi municipiul Deva.

De asemenea, a apărut o fisură pe faţada unui bloc din Petroşani, iar la o casă din oraşul Simeria au fost constatate căderi de cărămizi dintr-un horn.

Câte un horn fisurat a mai fost semnalat în localitatea Iscroni şi la o casă de locuit din oraşul Vulcan, ambele din Valea Jiului.

„La o primă evaluare niciuna dintre acestea nu pune în pericol rezistenţa construcţiilor, dar Grupul de Suport tehnic din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), din care face parte şi reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţii, va analiza începând de miercuri fiecare situaţie tehnică în parte”, a precizat ISU Hunedoara, potrivit Agerpres.

Echipele ISU, care s-au aflat marţi după-amiază în teren, în urma convocării Grupei Operative, au efectuat recunoaşteri şi verificări pentru identificarea pagubelor materiale, semnalate prin 112 sau prin observare directă în localităţile Deva, Simeria, Hunedoara, Brad, Orăştie, Geoagiu, Geoagiu Băi, Petroşani, Petrila, Aninoasa, Călan, Haţeg, Vulcan, Lupeni, Uricani, Ilia, Dobra şi Criscior.

Citește și: Nou cutremur în Oltenia. 5,7 magnitudine

Au fost contactaţi toţi responsabilii pentru funcţionarea barajelor hidrotehnice sau a altor construcţii tehnologice şi nu s-au semnalat pagube sau avarii.

Totodată, militarii ISU Hunedoara au purtat discuţii cu populaţia şi au transmis mesaje de păstrare a calmului, concomitent cu informarea cetăţenilor că în judeţul Hunedoara nu au fost semnalate pagube sau victime.

La dispeceratul integrat 112 au fost înregistrate 29 de solicitări, în 15 situaţii fiind vorba de persoane care suferiseră atacuri de panică în oraşele Vulcan, Petroşani, Deva, Hunedoara şi Lupeni.

Citește și: Țările occidentale NU și-au retras ambasadele din Turcia, cu o zi înainte de cutremur

Autorităţile au convocat pentru miercuri „Grupul de suport tehnic pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de cutremure”, din cadrul CJSU, pentru a stabili măsurile care se impun ca urmare a efectelor cutremurului de marţi după-amiază.

De asemenea, membrii grupului de suport tehnic vor verifica toate locaţiile din judeţul Hunedoara unde au fost semnalate efecte asupra construcţiilor, le vor centraliza şi apoi vor stabili măsurile care se impun în astfel de situaţii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului. Drumul va fi deschis mai repede în acest an | VIDEO

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului, drum care este posibil să...

Tehnologie revoluționară testată de NASA, un motor cu reacție de numai 1,3 metri | Aktual24

Tehnologie revoluționară testată de NASA. Agenția spațială americană a...

Românii și micii 1 Mai: de 7 ori mai multe comenzi față de o zi obișnuită

Românii și micii 1 Mai. Această zi deține recordul...