Manfred Weber, o nouă repoziționare: „România aparține spațiului Schengen!”

Data:

Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European, a transmis un nou mesaj diferit în mai puțin de 24 de ore, referitor la poziția sa față de România și aderarea la Spațiul Schengen.

„România aparține spațiului Schengen!”, a transmis acesta duminică, printr-un mesaj pe Twitter.

Inițial, șeful PPE a legat veto-ul Austriei de slăbirea UE în fața Rusiei, apoi a transmis un mesaj diferit, spunând, sâmbătă seară, că îl „sprijină total” pe cancelarul austriac Karl Nehammer, singurul care s-a opus aderării României la Schengen în Consiliul JAI din 8 decembrie.

Weber a revenit asupra mesajului pentru a treia oară, duminică la prânz, inclusiv printr-un mesaj pe Facebook. Weber a transmis că este ”extrem de dezamăgit de rezultatul negativ” al votului și că „nu este corect, nu este drept și nu sunt profund de acord cu asta”.

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

„România aparține spațiului Schengen! În calitate de președinte al Grupului PPE și al Partidului, este de datoria mea să lucrez pentru obiectivul nostru: aderarea la Schengen pentru România și Bulgaria.

La fel ca mulți dintre voi, sunt extrem de dezamăgit de rezultatul negativ al ședinței de consiliu de săptămâna trecută. Nu este corect, nu este drept și nu sunt profund de acord cu asta.

Am declarat acest lucru public de mai multe ori în ultimele zile. Activitatea mea în sprijinul extinderii spațiului Schengen datează de la începutul activității mele ca deputat în Parlamentul European.

Sunt și am fost întotdeauna pentru, deoarece cred că libertatea de circulație în zona Schengen face parte din promisiunea europeană. Face parte din cel mai valoros și mai important simbol al cooperării noastre europene: libertatea. Nu voi renunța la misiunea noastră.

România își merită locul în Schengen. Pentru a realiza acest lucru, voi continua să implic în mod activ partenerii noștri din Austria, pentru a ne apropia obiectivul”, titrează G4 Media.


Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Marş în memoria celor doi tineri ucişi în accidentul de la 2 Mai

Zeci de tineri au participat joi după-amiază la un...

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală de 1 Mai cu lideri de sindicat | Club Feroviar

Firea și Ciolacu au mers în vizită electorală, de...

Autobuzele din Cluj-Napoca, dotate cu suporți pentru biciclete

Clujenii pot utiliza, începând de miercuri, suporții de biciclete...

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost evacuaţi din Fâşia Gaza

Nouă cetăţeni români şi membri de familie au fost...