MApN impune restricții de zbor în nordul Dobrogei, până la 30 de km în interiorul României

Data:

MApN impune restricții de zbor în nordul Dobrogei, până la 30 de km în interiorul României. Ministerul Apărării Naționale a anunțat joi că, împreună cu Ministerul Transporturilor, au impus restricții suplimentare de zbor în spațiul aerian limitrof graniței cu Ucraina din zona de nord a Dobrogei.

Este vorba despre zona între Sulina și Galați, pe o adâncime de 20-30 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 4.000 m.

În zonele restricționate nu este permis zborul aeronavelor pilotate sau nepilotate, cu excepția aeronavelor de stat (inclusiv SMURD și aeronavele aflate în situații de urgență).

“Restricții de zbor în spațiul aerian limitrof întregii granițe cu Ucraina au fost impuse încă din luna mai 2022, după declanșarea războiului de agresiune de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe o adâncime de 8 km în interiorul spațiului aerian național, până la înălțimea de 1.000 m. Pe fondul intensificării atacurilor rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre au fost necesare măsuri pentru extinderea restricțiilor pentru a asigura o mai eficientă capacitate de monitorizare şi control al utilizării spațiului aerian”, a transmis MApN.

Zborul aeronavelor civile în zona de control de aerodrom a aeroportului Tulcea nu este afectat.

Citește și: BREAKING Mama lui Vlad Pascu, reținută 24 de ore de procurorii DIICOT

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related