Maşinile electrice câştigă teren la Botoşani

Data:

Botoşănenii încep să prindă “gustul” maşinilor electrice. Peste 120 de astfel de autoturisme figurau ca înmatriculate în județul Botoșani la data de 31 august 2023.

Potrivit reprezentaților Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Botoşani, numărul acestora este considerabil mai mare față de anii trecuţi. Spre exemplu, în ianuarie 2022, doar 36 de mașini electrice figurau ca fiind înmatriculate în județul nostru. Acum sunt de aproape patru ori mai multe.

„Au fost înmatriculate 122 de mașini electrice pentru care s-au eliberat numere verzi, conform legislației în vigoare”, se arată într-un raport prezentat de reprezentanţii SPCRPCIV. Cu toate acestea, numărul ar putea fi puţin mai mare, având în vedere că mai există unii proprietari de astfel de autoturisme care încă le au cu numere de înmatriculare din ţările din care le-au achiziţionat.

Infrastructura staţiilor de încărcare este deficitară

Chiar şi cu această creştere semnificativă, procentul pe care îl reprezintă autoturismele electrice din totalul parcului auto al judeţului este în continuare unul foarte mic. Mai exact, aproape 0,1% din totalul de 132.080 de autoturisme, câte erau la 31 august, îl reprezintă cele electrice.

Citește și Cum luptă o agenție a statului cu traficul de persoane: video cu 500 de vizualizări, plătite cu 100.000 de euro

Unul dintre motive l-ar putea constitui şi infrastructura slabă a staţiilor de încărcare din această parte a ţării. În judeţele din Moldova majoritatea staţiilor de încărcare sunt oferite de hipermarketuri, cu program de funcţionare până la închiderea magazinelor. Mai mult, fiind puţine la număr, este tot timpul riscul ca acestea să fie mai mereu ocupate. Mai multe, în Monitorul de Botoșani. Puţin mai bine stau botoşănenii la categoria “hibride”. Aici sunt peste 1.000 de autoturisme, semn că aceştia se simt în continuare mai încrezători să pornească la drum cu un autoturism dotat şi cu motor termic. Mai multe, în Monitorul de Botoșani.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related