Maternitatea Elena Doamna se prăbușește peste paciente. Curtea geme de mașinile de lux ale medicilor

Data:

Maternitatea Elena Doamna se prăbușește peste paciente. Este exemplul perfect pentru starea actuală a sistemului medical românesc. Clădirile sunt vechi, jerpelite, pline de mucegai, un adevărat pericol pentru paciente.

Schema de personal este umflată, spitalul reușește să atragă jumătate din sumele pe care și le-a asumat prin contract. Medicii mai vechi spun că, la câtă muncă este, unitatea medicală s-ar descurca cu 10-15 medici, dar sunt angajați 35.

Spitalul de Obstetrică și Ginecologie „Elena Doamna” cel mai sărac spital din Iași, dar opulența medicilor e contrastantă: vin la serviciu cu mașini de la 70.000 de euro în sus.

Spitalul merge pe deficit, iar saloanele sunt pe jumătate goale. Mucegaiul este omniprezent în clădirile care au 180 de ani și nu mai pot fi reabilitate, fiind retrocedate.

Directorul medical tocmai și-a achizitionat un X5 și o Seria 3 de la BMW, mașini care împreună fac 200.000 de euro. Doctorița Aursulesei are un BMW electric pe care îl încarcă la spital, gratis.

Deși sunt 200 de angajați la 110 paturi, managerul a mai angajat patru medici în această toamnă, dintre care unul e fiul directorului Maternității din Piatra Neamț.

Directorul Emil Anton și-a luat recent un BMW X6 care valorează circa 100.000 de euro.

Citește și: Cea mai mare licitaţie publică din istoria Iaşului, la start

Maternitatea Elena Doamna se prăbușește peste paciente

Maternitatea Elena Doamna se prăbușește peste paciente. Medicii prosperă

La Elena Doamna doar medicii prosperă. Sub zidurile mâncate de vreme stau zilnic parcate mașini impresionante, de ultimă generație, de zeci de mii de euro bucata.

În cele mai multe cazuri, nici nu apar în declarațiile de avere ale posesorilor. Este o discrepanță ca-n India între pacientele sărace ale spitalului, care asigură de fapt funcționarea acestuia, și averile tot mai mari ale medicilor.

Cum arată spitalul și ce mașină are directorul medical Eduard Crauciuc! El și-a luat în ultimele 3 luni două BMW-uri noi-nouțe: X5 din imagine și o Seria 3.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...