„Mercurialul” mieilor în piețe, în Săptămâna Mare. Preţurile ajung şi la 70 lei/kg

Data:

În Săptămâna Mare, ieşenii pot cumpăra din marile magazine din oraş o jumătate de carcasă de miel cu preţuri începând de la 40 de lei/kg, fiind nevoiţi să scoată din buzunare şi 65 de lei/kg pentru pulpa de miel cu os (ofertă valabilă în Carrefour) sau chiar mai mult în alte locuri. 

Comercianţii din piaţa Hala Centrală, de exemplu, vând pulpa de miel cu 70 de lei/kg. Sfertul anterior de miel se vinde cu 55 de lei/kg la Kaufland, la fel şi sfertul posterior. Pe de altă parte, crescătorii de ovine din comunele ieşene cer 22 de lei/kg pentru mielul „în viu” şi între 40-45 de lei/kg pentru cei tăiaţi.

Ieşenii care vor să aibă pe masă de Sărbătorile Pascale şi drob de miel îl pot găsi la Lidl cu 25 de lei/kg, iar la Penny pot fi cumpărate organe de miel cu 28 de lei/kg.

Tot aici, ieşenii pot găsi pulpă de miel lapte gătită lent (650 g) la preţul de 60 de lei. Costurile de achiziţie variază de la un magazin la altul şi, de asemenea, pot suferi modificări de pe o zi pe alta.

Citește și VIDEO Papa Francisc, în mesajul de Paști: Să fie pace pentru martirizata Ucraina

„Recomandarea noastră este să se cumpere miei numai din unităţi înregistrate veterinar, oamenii să cumpere din pieţele agroalimentare, din magazinele alimentare, măcelării şi supermarketuri, să aibă marca de sănătate pusă pe ei, să nu cumpere miei din portbagaje de prin jurul pieţelor, oamenii să evite comerţul stradal”, ne-a declarat Gabriel Ciobanu, şeful Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor Iaşi.

Fermierul Adam Iosif adăposteşte la stâna din comuna ieşeană Butea circa 400 de ovine. Spune că nu a avut aşa de multe comenzi anul acesta comparativ cu anii trecuţi, la Paştele Catolic sacrificând 40 de miei.

Cere 40 de lei/kg pentru mieii tăiaţi şi 22 de lei/kg pentru mielul „în viu”. Carnea de miel poate fi destul de pretenţioasă în ceea ce priveşte gătirea, dar se poate transforma într-o delicatesă dacă ştii să alegi un miel bun, arată fermierul din judeţul Iaşi.

Un miel nu trebuie să treacă de 10 kg, iar condimentele pentru baiţ să fie cât mai naturale, spune Adam Iosif, citat de Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...