Mesaj categoric al lui Biden despre Putin: Nu se va opri la Ucraina | VIDEO

Data:

Mesaj categoric al lui Biden despre Putin, transmis în discursul despre starea națiunii, din Congresul SUA. Președintele american a avertizat că dictatorul de la Kremlin nu se va opri în Ucraina.

Liderul american și-a început discursul făcând referire la problemele de securitate care amenință democrația în toată lumea.

„Ceea ce face ca momentul actual să fie unul rar este faptul că libertatea și democrația sunt atacate, atât acasă, cât și peste hotare, chiar în același timp. În străinătate, Rusia este în marș, invadând Ucraina și provocând haos în toată Europa și nu numai”, a transmis Joe Biden.

Citește și: Șefa Curții de Apel București a reclamat o judecătoare la Inspecția Judiciară, apoi a câștigat disputa

Putin nu se oprește la Ucraina

Președintele american a declarat că Puțin nu are de gând să-și limiteze atacul armat doar asupra Ucrainei.

„Dacă cineva din această sală crede că Putin se va opri la Ucraina, vă asigur că nu o va face”.

Biden a garantat suport militar pentru Ucraina, spunând că armata ucraineană îl poate opri pe Putin cât timp este spriijnită. Acesta a dat asigurări și că nu există niciun soldat american implicat direct în acest război.

„Dar Ucraina îl poate opri pe Putin dacă vom fi alături de Ucraina și îi vom oferi armele de care are nevoie pentru a se apăra. Asta este tot ceea ce cere Ucraina. Nu cere soldați americani.

De fapt, nu există soldați americani în război în Ucraina. Și sunt hotărât să rămână așa”.

Citește și: „Actualul CSM este mai abuziv decât fostul CSM”. Danileț, după excluderea a cincea oară a judecătoarei Daniela Panioglu

Biden l-a criticat pe Trump

Actualul președinte al Statelor Unite l-a criticat dur și pe predecesorul său, Donald Trump, catalogând mesajul acestuira către Vladimir Puțin ca unul revoltător.

„Dar acum, asistența pentru Ucraina este blocată de cei care vor să renunțăm la poziția de lider în lume.

Nu cu mult timp în urmă, când un președinte republican, Ronald Reagan, a spus: „Domnule Gorbaciov, dărâmă acest zid”.

Acum, predecesorul meu, un fost președinte republican, îi spune lui Putin: „Fă ce naiba vrei”. Un fost președinte american chiar a spus asta, înclinându-se în fața unui lider rus. Este revoltător. Este periculos. Este inacceptabil”.

În același discurs, președintele american a amintit și de NATO al cărui scop este să mențină pacea și să prevină conflictele armate.

„America este un membru fondator al NATO, alianța militară a națiunilor democratice creată după cel de-al Doilea Război Mondial pentru a preveni războiul și a menține pacea. Astăzi, am făcut ca NATO să fie mai puternic ca niciodată.

Am primit Finlanda în Alianță anul trecut și, chiar în această dimineață, Suedia s-a alăturat oficial NATO, iar prim-ministrul lor este aici în această seară”.

Mesaj categoric al lui Biden: Dacă Statele Unite se retrag acum, Europa este în pericol

Joe Biden a atras atenția Congresului că, dacă Statele Unite nu mai sprijină Ucraina, lumea întreagă și libertate vor fi puse în pericol.

„Spun acest lucru Congresului: trebuie să-i ținem piept lui Putin. Trimiteți-mi proiectul de lege bipartizan privind securitatea națională.

Dacă Statele Unite se retrag acum, vor pune Ucraina în pericol, Europa în pericol, lumea liberă în pericol, încurajându-i pe alții care doresc să ne facă rău”.

Președintele american i-a transmit un mesaj direct și clar omologului său rus în care spune că nu are de gând să renunțe sau să cedeze.

„Mesajul meu către președintele Putin este simplu. Nu vom renunța. Nu ne vom pleca. Eu nu voi ceda”.

Trump justifică atacul Rusiei

Fostul președinte Donald Trump a declarat el că nu ar proteja o țară NATO care nu a contribuit cu suficiente fonduri pentru apărare și, în schimb, ar încuraja Rusia „să facă orice naiba vrea”.

„Nu-ți plătești facturile, nu primești protecție. Este foarte simplu”, a spus Trump la un eveniment de campanie în Conway, Carolina de Sud.

Trump a susținut că a avut o conversație în trecut cu un lider străin despre ceea ce s-ar putea întâmpla dacă Rusia ar ataca o țară care nu contrinuie suficient către NATO. „Unul dintre președinții unei țări mari s-a ridicat [și] a spus: „Ei bine, domnule, dacă nu plătim și suntem atacați de Rusia, ne veți proteja?”

„Am spus: „Nu ai plătit, ești delincvent”, a declarat Trump. „Nu, nu te-aș proteja. De fapt, i-aș încuraja să facă ce dracu își doresc.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rezerve importante de petrol și gaze, descoperite de Rusia în Antarctica Britanică. Ce conflicte se întrevăd | Aktual 24

Rusia a descoperit vaste rezerve de petrol și gaze în Antarctica, în mare parte în zone revendicate de Marea Britanie, anunță The Telegraph. Rușii urmează să aducă platforme de foraj...

Premierul slovac a fost împușcat. Robert Fico se zbate „între viaţă şi moarte”

Premierul slovac a fost împușcat. Prim-ministrul slovac se zbate...

Premierul Slovaciei a fost împușcat

Premierul Slovaciei a fost împușcat. Robert Fico a fost...