Meșter fierar din Cluj, declarat Tezaur Uman Viu

Data:

Județul Cluj este mai bogat cu încă un titlu de Tezaur Uman Viu: Simion Drînda, meșter care a practicat fierăritul întreaga sa viață.

Județul Cluj este mai bogat cu încă un titlu de Tezaur Uman Viu, acordat de Ministerul Culturii pentru 2023. Este vorba de Simion Drînda din satul Măguri, comuna Măguri-Răcătău, meșter care a practicat fierăritul întreaga sa viață, fiind zeci de ani principalul căuaci pe raza celei mai întinse comune clujene.

Citește și Aleșii locali din Bistrița și consilierii județeni nu-și publică rapoartele de activitate

„Simionu Florii, așa cum este cunoscut în zonă, are 72 de ani și provine dintr-o familie de fierari, tatăl și bunicul patern practicând aceeași meserie. A crescut ajutând și învățând de mic în atelierul tatălui său, iar din 1975 (adică la 25 de ani) și-a deschis propria fierărie în care a lucrat intensiv până acum câțiva ani. Mai multe, în Monitorul de Cluj.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...