Poștașii, la un pas de declanșarea protestelor – salarii mici și locuri de muncă nesigure, spun sindicaliștii lor

Data:

Nemulțumirile salariaților din Poșta Română tind să dea în clocot, iar declanșarea acțiunilor de protest pare mai degrabă o chestiune de „când”, nu de „dacă”.

În acest context, Adrian Tatu, președintele filialei Galați a Blocului Național Sindical (BNS) – organizație la care sindicatul din Poșta Română este afiliat, a prezentat, în cadrul Comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Galați, nemulțumirile salariaților pe care îi reprezintă.

Citește și Meșter fierar din Cluj, declarat Tezaur Uman Viu

Sintetizând, revendicările sindicaliștilor din Poșta Română vizează două aspecte-cheie: salariile și siguranța locurilor de muncă. „Peste 80% din cei 23.000 de angajați ai Poștei Române au salariul minim pe economie, respectiv, 3.000 de lei brut, adică 1.900 de lei net, fără vreo perspectivă de creștere. În plus, de aproape doi ani, în cadrul companiei s-au instalat teama și lipsa de speranță, începând cu angajații din aparatul central și continuând apoi cu cei din operațional, din rețeaua poștală teritorială, stări motivate de mesaje transmise de conducere precum că numărul de subunități poștale trebuie să se reducă, iar numărul de angajați trebuie să scadă cu aproximativ 10.000 de salariați”, a spus Adrian Tatu. Mai multe, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală | Ziarul de Iași

Sfatul unui medic ieșean și miturile legate de mahmureală....

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” | Știri Craiova

 „Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este un proiect ce...