Metodă inedită a unei fermiere, pentru irigarea plantelor, cu apa din bazin cu peşti

Data:

Metodă inedită a unei fermiere, pentru irigarea plantelor, cu apa din bazin cu peşti. Mădălina Tudorache, cultivă de proape 10 ani roşii, castraveţi şi ardei alături de familie, în comuna Pleşoiu, sat Doba, județul Olt. De fiecare dată, se confruntă cu probleme atunci când vine vorba de valorificarea legumelor şi de vânzarea lor la un preţ bun. Produsele sale, cultivate după o metodă inedită, pot fi găsite în Piaţa Producătorilor Olteni, în fiecare duminică, în zona sediului CJ Olt din Slatina.

Tânăra fermieră povesteşte că, anul acesta, a realizat un proiect pe măsura 6.3, cu o valoare de 15 mii de euro, și participă în Programul Tomata. Cu toate acestea, se confruntă cu provocări în desfacerea produselor sale. „Am 17 arii de pământ, activitatea o am din 2013, iar anul acesta am făcut un alt proiect pe măsura 6.3, în valoare de 15 mii de euro. Totodată, suntem în Programul Tomata. Nu este nici greu, dar nici uşor să lucrezi în acest domeniu, doar că nu prea sunt clienţi, cumpărători. Aceasta este principala problemă, desfacerea”, spune Mădălina.

Citește și Botoşăneanul împuşcat de preot pe muntele Athos a pornit cu ambulanţa spre casă 

Plantarea este pregătită încă din luna ianuarie, iar procesul de creștere a plantelor în seră și solarii durează aproximativ trei luni. „N-am reuşit, deocamdată, să intră şi în supermarketuri. Nu ne-am integrat. Din ianurie facem pregătirile pentru plantare. Într-o seră, punem răsadurile şi apoi le punem în solarii. Totul durează aproximativ trei luni.Per total, este mulţumitor cât de cât, nu foarte-foarte. Dar, asta este şi n-avem cu ce să ocupăm altceva”, mai arată tânăra, pentru Reporter24.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Reporter 24
Reporter 24http://reporter24.info
Înfiinţat în 2019, prin intermediul unui proiect cu fonduri europene în valoare de peste 36.000 de euro, site-ul Reporter24.info a devenit unul dintre cele mai importante din Oltenia. Reporter 24 îşi propune să rămână o sursă de informare reală pentru regiune, cu ştiri verificate, reportaje colorate şi interviuri quality din judeţele Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, dar şi Mehedinţi, Teleorman şi Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul din Botoșani rămâne sub control judiciar | Monitorul de Botoșani

Cosmin Andrei, primarul din Botoșani, rămâne sub control judiciar....

S-a deschis fabrica de filtre din Balș. Investiție germană de 8 milioane de euro | Reporter 24

S-a deschis fabrica de filtre din Balș, județul Olt....