Mihai Chirica, inculpat alături de 14 funcționari publici în cel mai mare dosar din Iași: șpagă, droguri și imobiliare

Data:

Sunt 49 de inculpați, 9 suspecți, 17 infracțiuni în „Mama dosarelor imobiliare” din Iași. 15 acuzați sunt din Primărie și Poliția Locală, în frunte cu primarul. Potrivit Reporter de Iași, printre inculpații funcționaril publici din Primăria Iași se numără arhitectul-șef, șefa Direcției Juridice, secretarul CL

Apare pe listă marele combinator de la Urbanism, Florin Grierașu, care s-a îmbogățit în câțiva ani, fiind îndepărtat după declanșarea scandalurilor penale începând cu anul 2020. Unul dintre cele mai răsunătoare dosare penale din Iașul ultimilor ani va avea un număr record de acuzați. Conform unei adrese oficiale a DIICOT, parchetul care, prin unitatea din Iași, instrumentează acest dosar, până acum, în cadrul anchetei, sunt 49 de inculpați și 9 suspecți.
Deschis, inițial, pentru fapte de evaziune fiscală și spălare de bani săvârșite de dezvoltatorul imobiliar Cristin Zămoșteanu, dosarul s-a extins, doi ani și jumătate mai târziu, cu noi infracțiuni, una dintre cele mai cunoscute fiind legată de extinderea Halei Centrale cu un restaurant.

Citește și Ion, consilierul guvernamental AI, a folosit în condiții neclare sigla unui instituții britanice

În condițiile în care 12 dintre inculpați sunt sau au fost angajați ai Primăriei, mulți cu posturi de conducere, trimiterea în judecată a acestui dosar va decima structurile de la vârful instituției, deoarece mulți dintre aceștia vor fi suspendați automat din funcții, conform legii. Nu la fel va sta situația în cazul primarului Mihai Chirica, și el pus sub acuzare: acesta va rămâne în funcție pentru că este ales în funcție și nu numit.

Nume mari din cadrul municipalității

Aproape un sfert dintre acuzații din acest dosar sunt sau au fost la momentul comiterii infracțiunilor angajați ai Primăriei și Poliției Locale, implicarea lor în comiterea infracțiunilor acând loc în timpul procesului de avizare a unor construcții ridicate de dezvoltatorul imobiliar, apropiat al primarului Mihai Chirica.

Lista acuzaților provenind din cele două instituții poate fi consultată în Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc” | Ziarul de Iași

Romanian Creative Week Iași: „ia, pașaportul cultural românesc”. Miercuri,...

Destination Iași, alt „succes” tipic ieșean. Bani aruncați, proiect mort | ReporterIS

Încă un proiect făcut praf de cuplul Chirica &...

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit cu o macetă un alt minor |  De Brăila

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit...