Mihai Chirica, primarul cu avere de nabab din salariu de bugetar. Cele cinci case ale edilului | ReporterIS

Data:

Bugetar o viață întreagă, Mihai Chirica a acumulat o avere impresionantă, imposibil de justificat din veniturile de director tehnic, viceprimar și primar al Iașului.

Mare parte din proprietățile imobiliare au fost trecute pe numele rudelor, tocmai pentru a disimula bogăția. Domeniul de vacanță de la Frasin (Suceava) este pe numele firmei fratelui, terenul și casa de lângă Bolta Rece a încercat să le mascheze pe fiul său, mezinul.

Ce avere are Mihai Chirica

O a treia vilă le-a lăsat-o celor două fiice din cea de-a doua sa căsătorie.Nici vila de lux în care stă acum nu e pe numele lui Chirica, ci pe al soacrei sale, domiciliată în Târgu Neamț.

Sursa banilor e a doua parte a discuției: fratele nu avea niciun control în firmă, Chirica și soția au avut drept de semnătură, partenerii de afaceri au fost firme din siajul Primăriei.

Mama septuagenară a lui Chirica a dat un tun imobiliar în Copou, iar primarul a primit o donație bănească de la un unchi generos, tocmai pentru a justifica o casă.

1. Apartament de 77 de mp pe Bd. Independenței nr. 22, Bl. Y2, cumpărat în 2010.


Cu puțin timp înainte, Mihai Chirica vânduse, cu 46.500 de euro, un apartament de 50 de mp, pe strada Horga, în Canta, apartament pe care îl deținea din 2002, cu drept de abitație.

A luat apoi un apartament de 77 mp, pe Bd. Independenței (în declarațiile de avere scrie doar 70 de mp).

Citește și: CSM vrea să amâne legea grefierilor și pune judecătorii șefi să semneze, după ce a aprobat o normă cu „deficiențe majore”

Este inexplicabil cum a reușit să cumpere apartamentul de pe Independenței, din zona centrală a Iașului, cu doar 47.650 euro, adică 1.150 euro mai scump decât cel din Canta, în condițiile în care noua achiziție a fost un apartament cu o suprafață cu 50% mai mare decât a celui vândut și, în plus, poziționat în centrul orașului.

Articolul integral, în ReporterIS

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related