Mihai Stanciu este noul șef al DNA Constanța. Apropiat de procurori controversați și fără dosare relevante

Data:

Mihai Stanciu este noul șef al DNA Constanța, după ce propunerea lui Marius Voineag a fost adoptată, marți, de secția de procurori a CSM cu trei voturi pro și două contra.

“Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât delegarea în funcția de procuror șef al Serviciului teritorial Constanța din cadrul Direcției Naționale Anticorupție a domnului STANCIU MIHAI – ALEXANDRU, prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, începând cu data de 23.02.2024, până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (majoritate. 3 voturi da, 2 voturi nu)”, se arată în minuta ședinței.

Anterior ședinței, procurorii DNA Constanța au scris Secției de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru că nu ar fi fost consultați de procurorul-șef Marius Voineag înainte ca acesta să delege un procuror din alt parchet pentru conducerea serviciului teritorial începând cu 6 februarie, arată un document consultat de G4Media. Procurorii Anticorupție susțin că au prioritate la delegare și că nu au fost întrebați de conducerea centrală în acest sens, la fel cum nu li s-a solicitat acordul în vederea delegării. Documentul este semnat de toți procurorii DNA Constanța.

Citește și: Fabrica de Trăsuri din București, gândită de arhitectul Castelului Peleș

Stanciu conduce în prezent Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța și nu s-a remarcat prin dosare relevante, de impact sau prin anchete ”grele”.

Mihai Stanciu îl va înlocui la șefia DNA Constanța pe procurorul Andrei Bodean, cunoscut pe plan local pentru trimiterea în judecată în 2014 a lui Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre, alți primari și șefi de instituții și anchetarea în prezent, printre alții, și a lui ÎPS Teodosie sau a primarului Constanței, Vergil Chițac. Bodean a participat la protestele magistraților împotriva mutilării legilor justiției și a candidat la șefia DNA în 2018, în procedura deschisă de fostul ministru al Justiției Tudorel Toader. Bodean a fost anchetat de Secția Specială pentru cercetare abuzivă, ulterior dosarele fiind clasate.

Continuarea, în Info-sud-est.ro

Citește și: 7 procurori anticorupție din Constanța și-au dat acordul pentru a conduce structura, după ce le-a fost schimbat șeful peste noapte

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziua de Constanța)

spot_imgspot_img
Info Sud-Est
Info Sud-Esthttp://www.info-sud-est.ro
Ziar regional care acoperă subiecte din județele Constanța și Tulcea, dar și subiecte cu impact la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni | Săptămâna Online

Situl Natura 2000: Poiana narciselor de la Mogoșeni. Un...

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei  | Bihoreanul

Vizita preotului Mega la Moscova. Reacția Episcopiei nu a...