Mii de tablete cumpărate pentru elevii din Bihor în timpul pandemiei zac în magazii și depozite, unele nefolosite

Data:

Guvernul a cheltuit în anul 2020 peste 150 milioane de lei pentru a cumpăra 250.000 de tablete necesare elevilor care nu puteau să participe la lecțiile online. Dintre acestea, aproape 6.000 au ajuns în Bihor.

Pandemia s-a încheiat, iar azi nu mai folosește nimeni tabletele. O mare parte dintre ele au fost returnate Inspectoratului Școlar, care le ține sub cheie, iar altele au rămas abandonate prin depozitele școlilor din județ. BIHOREANUL a descoperit că unele nici măcar n-au fost folosite vreodată!

La sfârșitul lunii noiembrie 2020, după luni bune în care lecțiile elevilor se țineau pe internet, Ministerul Educației a trimis în Bihor 5.670 de tablete pentru școlarii care nu aveau asemenea dispozitive. Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean, necesarul în județ era de circa 8.000 de tablete, așa că Ministerul era încă departe de a suplini aceste lipsuri.

Ulterior, IȘJ Bihor a făcut și propria achiziție de tablete, cumpărând alte 620 de dispozitive similare, distribuite și ele școlilor din județ. Trei ani mai târziu, nimeni nu știe câte dintre aceste tablete mai sunt utile elevilor și profesorilor. Pentru că lecțiile nu se mai țin azi online, elevii pot să lucreze cu ele doar dacă dascălii lor folosesc metode interactive și digitale.

Continuarea în Ebihoreanul.ro

Citește și: Campanie PRESShub | Oaia care a murit la Revoluție și primul transplant renal la Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related