Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic | Ziarul de Iași

Data:

Ministrul Digitalizării anunță introducerea unui card de sănătate în format electronic, acesta va putea fi accesat de pe telefon.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate va fi reconstruit, deoarece tehnologia actuală este depășită.

Citește și Rejudecarea dosarului asasinării disidentului Gheorghe Ursu, respinsă de Curtea de Apel București

În plus, cardul va putea fi accesat în format electronic pe telefon, similar cu un card bancar.

Actualul sistem este lent sau nu funcționează

Mulți medici din toată țara se plâng de mult timp de faptul că nu pot folosi cardurile de sănătate. Principala problemă este că sistemul fie funcționează foarte lent, fie nu funcționează deloc.

Medicii au semnalat că nu pot ajuta pacienții cu rețetele gratuite care li se cuvin și, adesea, sunt nevoiți să acceseze sistemul noaptea, din timpul lor liber, pentru a-și putea ajuta pacienții.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate susține în mod constant că lucrează pentru a rezolva disfuncționalitățile, dar problema persistă.

Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor din Iași, a declarat că nu a fost informat despre o eventuală refacere a sistemului cardurilor naționale de sănătate.

Nu toți medicii vor schimbarea

Totuși, el recunoaște că medicii se confruntă cu probleme în utilizarea acestor carduri.

„Principalul avantaj al cardurilor de sănătate este că poate confirma prezența unui pacient. În rest, sunt foarte multe momente când nu funcționează, uneori din cauza sistemului, alteori cardurile sunt prea deteriorate.

Citește și Cât a costat deplasarea Alinei Gorghiu în Brazilia

Atunci când cardul nu funcționează din cauza sistemului, suntem obligați să eliberăm rețete offline, ceea ce nu este tocmai în regulă.

Cu toate acestea, nu prea avem alte variante pentru că dacă vorbim strict de sistem, în multe momente nu funcționează sau funcționează foarte dificil, validează dificil rețetele.

Este adevărat că de foarte multe ori trebuie să stăm în afara programului pentru a valida servicii, iar unii colegi își pun validările noaptea.

Prin urmare, într-adevăr, este un sistem deficitar”, a declarat Liviu Oprea, președintele Colegiului Medicilor din Iași.

Implementarea unei variante electronice a cardului de sănătate, similară cu un card bancar, ar putea însemna că medicii trebuie să achiziționeze cititoare contactless.

În alte părți ale țării, medicii au exprimat indignare față de această necesitate, considerând-o o cheltuială suplimentară. 

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este Felicia Ovanesian, care vrea să fie primar al Constanței | Ordinea.Ro

Cine este Felicia Ovanesian, care vrea să fie primar...

Sfârșitul unei epoci. Demolarea fostei Fabrici de Furfurol de la Segarcea | Video | Știri Craiova

Sfârșitul unei epoci. Demolarea fostei Fabrici de Furfurol de...

David Neacșu și „Cartea Înălțimilor”. Prima expediție românească pe Everest | Săptămâna Online

David Neacșu și „Cartea Înălțimilor”. Prima expediție românească pe...