Patronatele din România au lansat un memorandum adresat instituțiilor europene pentru susținerea mediului de afaceri | Viața Liberă

Data:

Patronatele din cadrul Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) au lansat, la Galați, ”Memorandumul Mediului de Afaceri pentru alegerile europarlamentare 2024”, ce cuprinde un set de propuneri pentru elaborarea politicilor publice la nivelul Uniunii Europene privind activitatea companiilor.

Lansarea acestui Memorandum a făcut parte din seria de activități prin care a fost marcată ”Ziua Întreprinzătorului din România”, eveniment organizat de Patronatul IMM-urilor Galați, în parteneriat cu Consiliul Județean (CJ) Galați și CECCAR.

La evenimentul desfășurat la Sala de Conferințe a Hotelului ”Vega” au participat reprezentanți ai mediului de afaceri din întreaga țară, reprezentanți ai administrației publice, ai mediului financiar-bancar, ai mediul universitar, ai instituțiilor care, într-un fel sau altul, au legătură cu activitatea IMM-urilor.

Citește și: Rejudecarea dosarului asasinării disidentului Gheorghe Ursu, respinsă de Curtea de Apel București

”Acest Memorandum, lansat în mod oficial astăzi (joi, 9 mai, ce coincide și cu Ziua Europei – n.r.), face parte dintr-o campanie desfășurată în toate țările europene prin care solicităm viitorilor europarlamentari și viitoarei Comisii Europene să abordeze cu atenție politicile în domeniul IMM-urilor și să aplice acel principiu de a ”gândi mai întâi la scară mică”, în sensul că fiecare reglementare trebuie supusă Testului IMM privind impactul economic. Este necesară o astfel de abordare pentru că reglementările au un anumit tip de impact asupra companiilor mari și un alt impact asupra companiilor mici”, a arătat președintele CNIPMMR, Florin Jianu.

În opinia patronatului IMM-urilor, susținerea mediului de afaceri la nivelul UE ar trebui să se bazeze pe patru piloni principali: stabilirea și predictibilitatea cadrului legal pentru IMM-uri; crearea unui ecosistem de afaceri capabil să facă față provocărilor generate de digitalizare, tranziția către o economie verde și competiția la nivel global; resurse umane calificate și cu competențe digitale – salariați și manageri de IMM-uri; finanțarea inițiativelor antreprenoriale.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

50 de milioane de euro pentru modernizarea rețelelor de termoficare în Oradea | Bihoreanul

Modernizarea rețelelor de termoficare este în planul Primăriei Oradea,...

Au început lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj | Monitorul de Cluj

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Cluj au început...

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, trimisă în judecată | Reporter de Iași

Locul 1 pe lista consilierilor locali PNL, o femeie...