O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

Data:

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni, în spatele organizării evenimentului aflându-se două ONG-uri.

În data de 5 iunie 2024, două organizații non-guvernamentale au pregătit o dezbatere publică deschisă, denumită „Plus 1 pentru Stâlpeni”, eveniment la care sunt invitați să participe cetățenii și toți candidații la fotoliul de primar al comunei.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Se dorește creșterea prezenței la vot

Întâlnirea este programată a se desfășura la Căminul Cultural Rădești, de la ora 18.00, și are un format în care se va expune importanța votului și a creșterii prezenței alegătorilor la urne, urmat de o prezentare a celor 5 candidați la fotoliul de primar al comunei, care sunt invitați public să participe.

Acestora li se va da ocazia să se adreseze cetățenilor și să răspundă la câteva întrebări ale organizatorilor și ale contracandidaților lor.

Data de 5 iunie a fost aleasă pentru că se află în partea de final a campaniei electorale care începe astăzi, lăsând timp suficient autorităților locale să transforme căminul cultural din Rădești în secție de votare pentru cetățeni.

Organizatorii au trimis deja către primărie solicitarea de închiriere a locației și nu credem că primarul în funcție ar putea împiedica desfășurarea evenimentului.

Citește și De ce a lăsat un șofer român munca în Europa pașnică pentru a-i ajuta pe ucrainenii din zona de război

Inițiativa aparține unor ONG-uri

Mai ales că, așa cum se arată pe site-ul primăriei, un aspect remarcabil al mandatului primarului Gabi Șerbănoiu a fost îmbunătățirea transparenței și deschiderea canalelor de comunicare între administrație și cetățeni”.

Organizatorii sunt Asociația  Stâlpeni, comuna noastră!, ONG local cu numeroase activități civice desfășurate mai ales în zona socială și Asociația Mișcarea Sinergistă,  ONG care a mai organizat întâlniri deschise cu cetățenii în perioada 2019 – 2020:

  • una cu autoritățile locale;
  • două dezbateri publice între candidații la primărie, la Sânmihaiu Român și la Giroc, ambele localități aflate în județul Timiș.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: gazeta-stalpeni.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele îi trădează | Info sud-est

Care sunt partidele politice extremiste din România. Faptele îi...

Primarul Chirica pregătește un controversat schimb de terenuri | Reporter de Iași

Primarul Chirica pregătește un controversat schimb de terenuri, în...

Insule ecologice digitalizate în Municipiul Iași. Ce avantaje au | Ziarul de Iași

Insule ecologice digitalizate în Municipiul Iași. Ce avantaje au?...