Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, desemnat premier interimar până la formarea noului Guvern

Data:

Președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Nicolae Ciucă și l-a desemnat pe ministrul Cătălin Predoiu premier interimar.

Preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia premierului Nicolae Ciucă şi a semnat decretul prin care ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, preia, interimar, atribuţiile de prim-ministru, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Citește și ÎCCJ a decis: afirmațiile judecătoarei activiste Adriana Stoicescu au afectat reputația procurorilor

otrivit sursei citate, preşedintele l-a primit pe Nicolae Ciucă, luni, la Palatul Cotroceni, iar acesta şi-a înaintat oficial demisia din funcţia de prim-ministru.

„În temeiul prevederilor constituţionale, preşedintele României a luat act de demisia domnului Nicolae-Ionel Ciucă şi a semnat decretul prin care se constată vacantarea funcţiei de prim-ministru al Guvernului României. Totodată, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru desemnarea domnului Marian-Cătălin Predoiu ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, precizează Administraţia Prezidenţială. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de susținători ai Dianei Șoșoacă

Semnătura lui Stelian Ion apare fraudulos pe lista de...

Comunitatea LGBTQ+ are un nou centru comunitar în București

Comunitatea LGBTQ+ are de acum un nou centru comunitar...

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale: „S-ar putea s-o vedem pe Kovesi” | Aktual24

Despre viitorul candidat de dreapta la prezidențiale a vorbit...