Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Miros pestilențial care a pus stăpânire pe Iași. În timp ce pe rețelele sociale fie se caută vinovați în rândul autorităților, fie se dă vina, în glumă, pe campania electorală sau pe situaţia ieșenilor în general, explicația e de fapt mult mai simplă.

„La Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu se împrăștie pe terenurile fermei, în mod legal și autorizat, îngrășăminte naturale”, a explicat comisarul șef al Gărzii de Mediu iași, Gheorghe Bacușcă. Iar campania, spun reprezentanții fermelor Dancu, va continua până la 20 iunie.

Explicația mirosului este simplă

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu deține un efectiv de 785 de bovine din mai multe rase, valoroase din punct de vedere genetic. Dejecțiile acestora sunt păstrate în două rezervoare a câte 2.500 metri cubi și utilizate în campaniile de fertilizare a solului, ca îngrășământ natural, în diverse perioade din an.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

„Noi suntem acum după prima cosire la lucernă și e momentul în care punem fertilizatori, atât substanţe lichide, cât și solide. (…) Ne cerem scuze pentru disconfortul creat. Cartierul de blocuri a venit peste noi în zona Phoenix”, a declarat pentru Ziarul de Iași Vasile Vintilă, director adj. tehnic la SCDCB Dancu.

Miros pestilențial de la fermele de lângă Iași

Potrivit agro intelgenta.ro, „Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu – Iași contribuie la îmbunătățirea vacii de lapte din România din punct de vedere genetic și ajută crescătorii de bovine să își optimizeze producția în fermă”.

Citește și: Muzeul Ivan Patzaichin de la Mila 23, „un memorial impresionant” în Delta Dunării VIDEO

„Susțin faptul că ferma nu se apropie de oraș, ci orașul se apropie de fermă. Nu uitați că o mâncare de calitate nu se poate face fără acele mirosuri”, spune, la rândul său, Ciprian Radu, director Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Creșterea Bovinelor Dancu – Iași.

Articolul integral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related