Administrația locală din Stâlpeni va aproba pierderi de 22% pentru operatorul de apă și canalizare din comună | Gazeta de Stâlpeni

Data:

Consiliul Local Stâlpeni va aproba marți pierderi de 22,66% pentru Apa Serv Top Stâlpeni, operatorul de apă și canalizare din comună.

La finalul lunii martie 2024, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) a încheiat printr-o Notă de Control inspecția de specialitate efectuată la societatea de apă și canalizare APA SERV TOP STÂLPENI SRL. Documentul, care poate fi accesat online aici, se finalizează cu mai multe măsuri ce trebuie luate de administratorul societății, dar și de autoritățile locale. În caz contrar, amenda este cuprinsă între 30.000 lei și 50.000 lei.

În cuprinsul Notei de Control se arată că „operatorii pot să solicite o cotă corespunzătoare pierderilor justificate de starea tehnică a sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare, iar nivelul acestei cote se aprobă de către autoritatea deliberativă a unității administrativ-teritoriale pe baza bilanțului apei.” În anul 2019, Consiliul Local stabilea ca performanță un cuantum al pierderilor de aproape 1/3 pentru sistemul de alimentare cu apă, însă nu există nicio situație din care să rezulte că acest indicator a fost îndeplinit sau nu.

Citește și: Ar trebui România să trimită Patriot în Ucraina? Ce spun candidații la europarlamentare

Astfel că, marți, la inițiativa primarului Șerbănoiu, Consiliul Local este chemat să stabilească un volum al pierderilor de 22,66% pentru întregul sistem de extragere, captare și transport al apei din Stâlpeni. Aceasta ar reduce pe hârtie pierderile de la 31% stabilite ca performanță în 2019 la 22,66%, dar cuantumul acestora rămâne încă mare, de aproape 1/4 din volumul de apă extrasă și livrată consumatorilor.

Pentru a ne face o idee, este ca și cum ați primi 1000 de lei pentru o muncă prestată, dar pierdeți 226 de lei până ajungeți acasă și mai rămâneți doar cu 774 de lei pentru familie.

Continuarea, în Gazeta-stalpeni.ro

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zilele Hungarikum | Mesagerul de Sibiu

Zilele Hungarikum se află la cea de-a 15-a ediție,...

Județul Caraș-Severin riscă să piardă bani europeni pentru că lipsește cadastrarea | Express de Banat

Județul Caraș-Severin riscă să piardă bani europeni pentru că...

Ford Otosan a primit autorizația pentru construcția unei pasarele-tunel | Știri Craiova

Ford Otosan a primit autorizația pentru construcția unei pasarele-tunel,...

Cristi Tănăsoiu, românul care a ajuns colonel în Legiunea Străină | Aktual24

Cristi Tănăsoiu, românul care a ajuns colonel în Legiunea...