Mobilizare pe drumul expres Cluj – Autostrada Transilvania. Sute de utilaje și muncitori pe șantier

Data:

spot_img

Mobilizare pe drumul expres Cluj – Autostrada Transilvania. Constructorii continuă în ritm alert lucrările la drumul de legătură pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1, în dreptul localității Tureni.

Mobilizare excelentă pe șantierul drumului de legătură A3-DN1, chiar și pe vreme rece. Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj a realizat, recent, verificări pe șantierul DEx 4 A3 – DN1 (Tureni), un drum cu lungimea de 5 kilometri care va lega Clujul la Autostrada Transilvania.

Lucrările au ajuns deja la un progres de 5,5% și continua, în ciuda condițiilor de meto nefavorabile. În această perioadă, se lucrează la decopertarea stratului vegetal și săpătura pentru aducerea la cotele din proiect a terenului de fundare pentru bretelele Gilău – Tureni și Turda – Tureni și execuție piloți infrastructură la pasajul de pe DN1.

Antreprenor pe acest drum este asocierea Dimex 2000 Company SRL (Lider) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – CON-A Operations SRL, care trebuie să construiască drumul de 5 kilometri în 18 luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe 21 august 2023. Termenul contractual pentru finalizarea lucrărilor este luna februarie 2025, însă, cu toate acestea, drumul ar putea fi deschis la finalul anului viitor, au afirmat autoritățile, în mai multe rânduri.

Citește și: Vicepreședintele CJ Argeș anchetat, după ce a cumpărat 5 locuințe sociale de la firma unui prieten

„La legătura Clujului la autostradă se lucrează – un proiect care va fi gata până la sfârșitul lui 2024/începutul lui 2025. E un proiect pentru care m-am bătut enorm de mult ca să obțină finanțarea și aprobările necesare. Iată că se lucrează. Acela va ajuta Clujul, să decongestionăm traficul pe axa Baciu-Bulevardul Muncii și trecerea spre Apahida, după care să ajungă la centură și să se poată duce de acolo spre celelalte părți. Și să nu mai intre prin Gilău tot acest trafic nenecesar, care astăzi vine de la București sau de pe autostradă și se descarcă la Nădășel și bate tot Baciul și Clujul, aglomerând orașul. Atunci, șoferii vor coborî pe la Tureni și vor merge pe centura de la Vâlcele la Apahida și de acolo vor merge la Baia Mare sau la Bistrița, în direcțiile cerute. Nu mai trebuie să vină prin Cluj traficul acela greu. E un proiect important, care e în lucru”, a spus primarul Emil Boc, la scurt timp de la începerea lucrărilor.

Valoarea contractului este de 562 de milioane de lei fără TVA.

Continuarea în Monitorulcj.ro

Citește și: Magistrații cer CSM organizarea de concursuri pentru cele 1000 de posturi libere de la judecătorii

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Drumuri județene modernizate pentru legătura la autostrada Curtea de Argeș-Râmnicu-Vâlcea | Argeșul Online

Consiliul Județean Argeș a adoptat, ieri, trei hotărâri menite...

Experiență unică pentru tineri din șapte județe, în Tabăra Militară Airsoft Agafton | Monitorul de Botoșani

Tabăra Militară Airsoft Agafton oferă tinerilor o experiență unică,...

SculptFest, la a treia ediție. Ateliere, concerte și activități outdoor | Ebihoreanul.ro

Vineri începe cea de-a treia ediție a SculptFest (26-28...