Vicepreședintele CJ Argeș anchetat, după ce a cumpărat 5 locuințe sociale de la firma unui prieten 

Data:

Vicepreședintele CJ Argeș anchetat de DNA, după ce a cumpărat 5 locuințe sociale de la firma unui prieten. Marius Florinel Nicolaescu este urmărit penal sub acuzațiile de complicitate la abuz în serviciu și folosirea de informații nedestinate publicității după ce, în 2022, a aprobat cumpărarea a 5 imobile la preț supraevaluat pentru persoanele cu dizabilități din județ.

În anului 2022, în contextul realizării proiectelor „Locuințe protejate – siguranță și îngrijire Argeș”, „Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilități” și „Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilități”, ce vizau achiziția de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș (D.G.A.S.P.C.) Argeș a unor locuințe destinate persoanelor vulnerabile, Marius Florinel Nicolaescu, ar fi comunicat, potrivit DNA, unor oameni de afaceri mai multe informații nedestinate publicității referitoare la:

– modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziționate,

– prețul care va fi oferit pentru fiecare imobil,

– perioada în care urmau să fie făcute achizițiile (în cursul anului 2023),

– modalitatea de achiziție.

„În cursul anului 2023, conducerea D.G.A.S.P.C. Argeș, beneficiind de ajutorul vicepreședintelui CJ, ar fi achiziționat de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră aceste informații, cu încălcarea prevederilor legale și la prețuri supraevaluate, un număr de cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile, în condițiile în care acestea nu erau finalizate și nu erau racordate la rețelele de apă, gaze și canalizare”, menționează procurorii.

Citește și: Miliardarii naziști. Istoria neagră a BMW, Porsche, Dr. Oetker și a altor corporații azi populare

Vicepreședintele CJ Argeș anchetat, pentru un prejudiciu de 3,5 milioane de lei

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeș de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informațiilor nedestinate publicității”, se arată într-un comunicat al DNA.

Procurorii precizează că în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

În cursul zilei de 7 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 21 locații, situate pe raza județului Argeș, din care trei sunt sedii ale unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related