Modernizarea Falezei Galați, propusă de elevi, premiată la nivel internaţional

Data:

Patru elevi de la Colegiul Naţional „Costache Negri”, coordonaţi de profesorul de fizică Dan Voiculescu, care au câştigat faza naţională a Concursului şcolar „EU – CONEXUS. Think Smart, Create Green” 2023, la categoria de vârstă 14-16 ani, au fost răsplătiţi cu Premiul al III-lea la etapa internaţională, care s-a desfăşurat online.

La nivel naţional, concursul a fost organizat de Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, iar etapa internaţională, de Alianţa „EU – CONEXUS”, consorţiu din care fac parte mai multe universităţi din Europa. Competiţia s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă, 12-14 şi 14-16 ani, lansându-le elevilor provocarea de a-şi transforma şcoala într-o clădire verde şi sustenabilă sau de a transforma o zonă a oraşului într-una inteligentă. Cei patru elevi gălăţeni, care ne-au reprezentat cu cinste la nivel internaţional sunt Ştefan Poteraşu, Alin Pepelea, Sergiu Nistor şi Medeea Constantin.

Citește și De ce a intrat șefa tineretului AUR în Parlament cu 4 gloanțe

Tinerii gălăţeni au propus un proiect de modernizare a Falezei Dunării cu lucruri care să constituie şi o atracţie pentru turişti, dar şi să producă şi să folosească energie verde, să protejeze mediul în mod inteligent şi să dea locului un aspect parcă de film SF. Culmea e că profesorul lor coordonator, Dan Voiculescu, ne-a declarat şi când elevii au câştigat faza naţională (din 100 de echipe înscrise iniţial), dar şi acum, după ce s-au întors cu Premiul al III-lea internaţional, că ideile lor pot fi puse în practică de municipalitate nu cu foarte mulţi bani, dar cu deschidere de minte. Dan Voiculescu, recunoscut pentru proiectele sale în care implică elevii, la nivel naţional, fiind profesor Merito, a declarat pentru „Viaţa liberă” că va solicita o audienţă la primarul Ionuţ Pucheanu pentru a-i expune pe larg ideile tinerilor. Continuarea, în Viața Liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related