Nababii de la stat: cumulează pensia cu salariul, ridică 4.000-5.000 de euro/lună, au câte două case, trei mașini și soțiile în Sistem

Data:

Majoritatea sunt pensionari MAI sau SRI și au funcții de conducere la Primărie, Consiliul Județean, alte instituții administrative. Frapează averile, case, terenuri, mai multe mașini în fiecare familie, precum și faptul că au soțiile angajate tot la stat, pe salarii mari.

În câteva zile, dacă legea e promulgată, vor trebui să opteze: pensii sau salarii. REPORTER DE IAȘI prezintă 11 exemple de pensionari de lux, cu venituri mult peste nivelul mediul al ieșenilor de rând.

Citește și George Meiu, antropolog: „De ce urâm pe unii și pe alții și de ce o facem cu atâta ardoare”

Deputații au votat, miercuri, legea prin care se interzice cumulul pensiei cu salariul la stat. Actul normativ a plecat spre promulgare la președintele Klaus Iohannis. Cu toate că s-a admis o întreagă listă de excepții, prevederile sale ar putea afecta veniturile mai multor bugetari de caviar din Iași. Foști ofițeri SRI, MAI și MApN, pensionați la 45-50 de ani, se regăsesc acum în structurile de conducere din Primărie, Consiliul Județean, Poliția Locală, Direcția de Drumuri.Veniturile lor nete lunare variază între 2.500 și 4.500 de euro, pensie + salariul de la stat. Fără să o spună răspicat, majoritatea speră că și această lege să fie declarată neconstituțională și, deci, neaplicată, la fel cum s-a întâmplat cu alte două inițiative precedente din 2008 și 2019.

Lista celor mai importanți pensionari care s-au reangajat la stat poate fi citită în Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...