Nepotul președintelui CCR, numit șef la Primăria Iași, fără concurs și cu salariu de 10.000 de lei

Data:

Nepotul unui judecător de la Curtea Constituțională a României (CCR) a fost uns șef în Primăria Iași. Astfel, Sergiu Enache a fost delegat pe poziția de șef Serviciu Programe Culturale. Peste noapte, salariul net i s-a dublat: de la 4.500 lei la aproape 10.000 de lei.

„Nu a cerut. S-a trezit numit. Nu era încântat”, a spus o sursă din interiorul Palatului Roznovanu. Care a decriptat și motivul pentru care șefii Primăriei au făcut o astfel de mișcare: „E stilul lor de a-și crea o rețea de influență, ca o cupolă de protecție. Tocmai de aceea au grijă ca angajații din Primărie care au conexiuni în Poliție, Justiție sau Servicii să fie ținuți în puf”.

Citește și: EXCLUSIV Abuzuri sexuale și tratamente „degradante și inumane”, și într-un centru din Teleorman

În ultima perioadă, în Primărie s-au produs și alte mutări cu substrat: Elena Herțanu, de la Urbanism, pensionară, dar care încă lucra pe prelungiri a câte șase luni, a cerut încetarea raporturilor de muncă. Aceasta este inculpată în dosarul „Veranda”, iar acțiunile procurorilor ar fi determinat-o să se retragă definitiv.

Surprinzătoare este plecarea lui Vlad Oancea (fiul fostului arhitect-șef al Iașului). Abia angajat în septembrie 2022, Oancea a demisionat. „Conflict cu șefii Primăriei”, au spus unele surse. „A plecat la București după soția sa, medic”, au spus altele.

Continuarea, în ReporterIs!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Au ajutat bolnavi, orfani și oameni sărmani | Bihoreanul

Liceeni din Olanda voluntari în Bihor. Elevii olandezi au...

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă | De Brăila

Un adolescent din Brăila, tăiat cu o macetă. Tânărul...