Nu unul, nu două, ci trei microbuze școlare se puteau cumpăra până acum la Stâlpeni

Data:

Nu unul, nu două, ci trei microbuze școlare se puteau cumpăra până acum la Stâlpeni. Nu este o noutate faptul că UAT Stâlpeni a fost văduvită de-a lungul timpului de microbuze școlare proprii, deși aici există un liceu, două școli gimnaziale și o grădiniță cu program prelungit. Dacă din 2016, de când s-a început dotarea primăriilor cu microbuze școlare și până acum, cred că trebuie stabilit dacă a fost o cauză politică sau una locală.

Scuzele publice ale primarului Șerbănoiu, venite după pierderea finanțării prin PNRR a microbuzelor școlare că altcineva este de vină, nu pot acoperi evidența. Deși am arătat dovezile că incompetența directoarei Postelnicu Elena este una reală, nici cea a primarului Șerbănoiu Gabi și acoliților săi nu mică.

Am analizat două oferte aleatorii de microbuze

Cert este că situația la Stâlpeni rămâne neschimbată, elevii fiind transportați cu același microbuz deținut de „Bebe Șoferu’” și de firma sa.

Revin la întrebarea legitimă dacă primăria Stâlpeni putea, cu acești bani alocați în cei șapte ani, să achiziționeze unul sau mai multe microbuze școlare, cu care să asigure transport școlar prin mijloace proprii. Așa cum a achiziționat autoutilitara NISSAN sau chiar buldoexcavatorul pe care le folosește la intervenții sau unde decide primarul Șerbănoiu.

Pentru a răspunde la această întrebare, am analizat două oferte aleatorii de microbuze de transport cu 16 locuri plus unul pentru șofer, disponibile online.

Citește și: Este sau nu cazul să ne revoltăm? Cum a ajuns să arate Bojdeuca lui Creangă altfel decât o casă veche din Mahalaua Ţicăului?

Prima configurație a fost pentru un microbuz Ford Transit, caroserie Bus M2. Prețul recomandat (nu negociat) este de 48.151 euro plus TVA, respectiv 284.795 lei cu toate taxele incluse la cursul BNR la care este realizat acest articol. A doua configurarție, Renault Trafic Combi, caroserie fără supraînălțare, deci mai stabil, la prețul de 42.960 euro cu TVA inclus, respectiv 213.558 lei la cursul BNR.

Media acestor două oferte este de aproximativ 250.000 de lei. La care aceasta adaug costurile pentru colantare (inscripționare și folie galbenă) de 1.200 de lei, plus taxe, impozite și prima înmatriculare. Groso – modo, 255.000 de lei.

Sala de sport de la Livezeni plină de mucegai, închisă de DSP anul acesta

Din cei 840.795 de lei care s-au cheltuit banii pentru transport școlar se puteau cumpăra așadar nu unul, nu două, ci trei microbuze școlare. Să zicem și că sunt costuri pe care nu le-am luat în calcul și nu s-ar fi putut chiar trei.

Să zicem și că primarul Șerbănoiu ar găsi și justificarea că liceul, dacă primăria avea transport școlar propriu, nu mai putea încheia contracte cu Dalina Vestcar SRL și nu ar fi fost bani chiar de două microbuze școlare, deși banii aceia ar fi mers către modernizarea școlilor. Cum ar fi sala de sport de la Livezeni plină de mucegai, închisă de DSP anul acesta.

Continuare în Gazeta de Stâlpeni!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: CJ Argeș / Facebook – Arhivă)

spot_imgspot_img
1 COMENTARIU
  1. se mimeaza situatia de la nivel central, cu banii cheltuiti in ultimii 2 ani -pe vacante, numite vizite oficiale de stat- de iohanis & mujera, se puteau cumpara milioane de doze de medicamente a caror lipsa din farmacii, omoara -realmente- oameni, care prin alte tari mai traiesc inca 7-8-10 ani, sau -la fel- s-ar fi putut cumpara sute de concentratoare de oxigen, portabile, care -la fel- ar fi salvat alte sute si mii de oameni bolnavi, si bolnavi(specific) tocmai datorita cresterii poluarii generale, in special prin imensele despaduriri, acceptate de, si chiar incitate de iohanis, tocmai pentru ca marii beneficiari, au fost-si sunt- austriecii, cei care-i pompeaza sute de mii de dolari in conturile secrete din Austria(si Germania, pe numele parintilor, etc.), asa cum tot iohanis plateste salarii si ajutoare de somaj de lux, la sute de persoane din Louxemburg, prin costisitoarele inchirieri de aeronave de lux, doar pentru a cheltui si mai multi bani, in detrimentul romanilor…Daca armata romana nu ar fi -la varf- plina de lasi infumurati, atunci acest moment este cel mai bun, in a-l aresta pe iohan, al judeca si executa pana seara, cand se intoarce din vacanta-safari, care costa alt milion(sau milioane) de euro, pentru ca -de fapt- este o legiune intreaga de paraziti, impreuna cu cei doi mari turisti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de 487.000 de euro | Reporter de Iași

Fostul fotbalist Cip Paraschiv a executat Poli Iași de...

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor | Aktual24

Cultura anihilării: comunismul și „anularea“ elitelor. „Cancel culture“, aceasta...